Eerste indrukken en ervaringen met de Pockeptbook 902 Pro

😀 Tot nog toe ‘all good’ Het is even wennen aan de besturing, en hij is natuurlijk zwaarder als de Sony (en iets minder contrastrijk), maar dan heb je toch wel gehad wat de nadelen betreft.
Duidelijke verschillen:
Na het overzetten van 500 boeken, reader gestart, duurt minder als een minuut!- Als je de Sony met 500 nieuwe boeken opzadelt staat best wel lang te herkauwen voor ie zijn indexen etc aangemaakt heeft.
Browsen via Filemode werkt ook prima, alleen moet ik het opnieuw doen, ze staan nu gesorteerd op Voornaam, ik wil ze op schrijver achternaam. (even de string in calibre aanpassen)*

Lezen kun je met de Adobe applicatie (standaard) of een door Pocketbook aangepaste versie van FBReader. De laatste zet minder krappe marges, met Adobe vielen de eerste kleine stukjes van letters weg achter de rand van de reader. Dit gebeurde niet als je de reader kantelt, dan zijn de marges wel redelijk. Gekanteld is overigens mijn favoriete ‘bed-lees’ positie, dan kan ik met mijn linker duim een van de mogelijkheden om de volgende pagina krijgen bedienen.
Om met de andere reader app te lezen moet je als je de epub geselecteerd hebt staan, het open boek icoontje gebruiken (rechterzijde, bovenste knop, onderste optie) dan komen de ‘file’ opties te voorschijn, delete, enzovoorts, maar dus ook ‘openen met’. Eenmaal geopend onthoud de reader welke app je voor het betreffende boek hebt gebruikt en opent (alleen dat boek) er dan verder mee.

Het is overigens ook mogelijk om .ttf fonts gewoon naar de desbetreffende folder op de reader te copieeren, en dan in te stellen als standaard! Dus als het lettertype je niet aanstaat, duik in je windows, kijk welk font het beste leest en voeg toe :good: (Of in je Linux natuurlijk)
De leesbaarheid verschilt zeker per font, je persoonlijke voorkeur vinden kan dus even uitproberen worden 😉

Er staat een hoop woordenboeken en vertaal-woordenboeken op de reader, van pools-duits tot italiaans-engels 😆 Deze nemen wel veel ruimte in beslag, ik backup ze wel naar een dvd en laat alleen de voor de hand liggende erop staan. Maar alleen al de keuzes!!

Omslaan gaat heel verschillend in de Adobe reader heb je het blink (zwart-wit) gebeuren, de FBReader vervangt de tekst, en blinkt (instelbaar) elke 10e pagina.

Echt traag is het omslaan niet, niet heel erg veel trager als de Sony 650.

Wat me opviel is dat FBReader de kaft van het boek niet liet zien, misschien standaard, misschien een instelling, moet ik even testen.

Ik ben alleen wel blij dat ik de Mighty Light met 2 lampkopjes heb, met 1 zou ik niet het hele scherm gemakkelijk kunnen belichten zonder mijn echtgenote wakker te houden 😉 Zij vind de reader overigens ‘belachelijk groot’ (ze gebruikt zelf de Sony PRS 300)

WiFi, Het netwerk werd makkelijk en moeiteloos herkent, en de instellingen zijn als gebruikelijk. Er schijnen alleen problemen te zijn met netwerken die hun SSID niet laten zien.

Nu had ik ergens gelezen dat je er ook beperkt mee kon browsen, dat heb ik niet kunnen vinden. Komt misschien nog? Maar goed ik heb nog heeel veel lees/nakijk werkt te doen voor ik alle hoekjes en gaatjes van deze reader ken.

Zodra ik meer duidelijkheid heb, of nieuwe dingen heb ontdekt, zal ik die toevoegen.

Zaak is, ik ben er :cheer: over..

* Calibre aangemaakte string: /Books/{author_sort}/{series}/{authors}-{series} {series_index:0>2s}-{title}