Engelse e-books lezen op je e-reader

0
enge;se ebooks ereader

Lees je graag Engelse boeken? Of ben je van plan meer Engels te gaan lezen om je woordenschat op te vijzelen? Een e-reader is daarvoor een ideaal hulpmiddel.

Het lezen van Engelstalige boeken heeft zo zijn voordelen. Niet alleen is het goed voor je talenkennis, ook is het soms fijn om een boek in de originele taal te lezen. Bovendien hoef je niet te wachten op de vertaling.

Het handige van het lezen van Engelse e-books is dat je snel en eenvoudig woorden kunt opzoeken die je niet kent. De meeste e-readers beschikken over ingebouwde woordenboeken. Kom je een woord tegen wat je niet kent, dan ga je erop staan, waarna automatisch de verklaring verschijnt. Zo kun je snel je woordenschat en kennis van de grammatica vergroten.

Gratis Engelse e-books
Er zijn verschillende legale websites die Engelse e-books aanbieden die je gratis kunt downloaden. Dit zijn klassiekers waarvan het auteursrecht is verlopen of titels die de auteur zelf gratis aanbiedt. Manybooks.net bijvoorbeeld is een heel aardige website met tienduizenden gratis Engelse e-books die je in verschillende formaten kunt downloaden. Op Smashwords.com vind je talloze gratis e-books die door kleinere uitgevers of door auteurs zelf zijn gepubliceerd.

Engelse e-books bij de bibliotheek
Ben je lid van de bibliotheek, dan kun je ook  e-books lenen. De bieb heeft een mooie collectie met Engelse e-books in allerlei genres, zodat er altijd iets is wat je aanspreekt en wat bij je niveau past. De e-books zijn te lezen via de app op een tablet of smartphone. Een deel is ook geschikt voor de e-reader.

Vorig artikelStorytel en RTL lanceren GTST-luisterboek
Volgend artikelVakantielezen: 20 e-bookbestsellers voor maar €7,99 per stuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in