Epub omzetten naar Kindle-formaat

2

Heb je een Kindle aangeschaft en wil je er je huidige collectie ePub-ebooks opzetten? De Kindle ondersteunt niet zonder meer het ePub-formaat, dus zul je ze eerst moeten omzetten naar een formaat waar de Kindle wel mee overweg kan. Dat klinkt lastiger dan het is, hier lees je hoe dat werkt.

Download hiervoor eerst het programma Calibre. Installeer dit en open het programma. Klik vervolgens op het icoontje ‘Boeken toevoegen’, links bovenin. Selecteer de ePub-bestanden die je naar het Kindle-formaat wilt omzetten, een voor een of meerdere tegelijk door shift en/of control te gebruiken. Druk vervolgens op ‘Openen’. De ebooktitels verschijnen in een rijtje onder elkaar in Calibre.

Selecteer vervolgens alle ebooks die je wilt omzetten en klik op ‘Boeken converteren’. In het venster dat opent, kun je een aantal instellingen wijzigen, maar voor het beste resultaat verander je hier niets aan. Selecteer rechtsbovenin het gewenste uitvoerformaat, in dit geval ‘MOBI’. Klik hierna op ‘Ok’. Calibre begint nu op de achtergrond je ebooks om te zetten naar het Kindle-formaat. Afhankelijk van de hoeveelheid ebooks kan dat even een aantal minuten duren.

Bij het installeren van Calibre heb je een map moeten aangeven waarin je ebookbibliotheek opgeslagen wordt. Daar zijn als het goed is zojuist ook de omgezette .mobi bestanden in terechtgekomen. Je kunt ze nu eenvoudig overzetten naar je Kindle via de USB-kabel. Ook kun je de ebooks nu openen op je tablet en smartphone met de Kindle-applicatie van Amazon. Tip: via het speciale programma ‘Send to Kindle’ kun je de ebooks met een muisknop via wifi naar je ereader of applicatie sturen.

Opgelet: wanneer je ebooks zijn voorzien van kopieerbeveiliging, ook wel DRM genoemd, kun je ze niet zonder meer omzetten met behulp van Calibre. Je moet hiervoor dan eerst een plugin voor Calibre downloaden waarmee je de DRM van de ebooks af kunt halen. Die plugin is via Google te vinden.

Vorig artikelBarnes & Noble integreert NFC-chip in Nook
Volgend artikel‘Inside the Script’: filmscenario’s in ebookvorm

2 REACTIES

  1. Heb een nieuwe Kindle e reader in Duitsland gekocht ( net geen 50 Euro ) maar dacht dat ik een slechte investering gedaan had , omdat ik merkte dat e-pub niet er op kan . Dank mensen voor de tips .

  2. ik heb boeken met een Mobi extension in de calibre bibliotheek staan, maar het venster van “send to Kindlle” geeft een rood kruisje aan en ik kan nu niets overzetten. Ik heb van alles geprobeerd.
    Hoe los ik dit op? Weet iemand misschien een tip?
    bedankt alvast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in