Ereader kopen

Wil je een ereader kopen? Op deze pagina lees je waar je dat kunt doen.

Op zoek naar een nieuwe ereader? Er zijn veel verschillende soorten ereaders te koop. Voordat je er een aanschaft kun je je het beste eerst verdiepen in de mogelijkheden, voordat je met een ereader zit opgescheept waar je niets aan blijkt te hebben.


Merken
Het aanbod ereaders bestaat uit apparaten van diverse merken. De bekendste zijn van Sony en Kobo. Met de Sony Readers kun je ebooks vanuit diverse winkels kopen en lezen, die overwegend worden verkocht in ePub-formaat. De ereaders van Kobo zijn daarentegen direct verbonden aan de boekenwinkel van Kobo. Handig, want zo schaf je makkelijk ebooks aan die dan direct op je apparaat staan, en die je ook direct op je smartphone of tablet kunt lezen, zonder dat er een kabeltje aan te pas komt. Daarnaast kun je op de Kobo ook ePub-bestanden van andere winkels openen en lezen. Verder heb je nog de wat kleinere merken Bebook en Icarus. Met apparaten van deze merken lees je alle ebooks die in Nederland verkocht worden in ePub-formaat. Deze readers zijn niet gebonden aan een boekwinkel, met als nadeel dat je meestal met kabeltjes in de weer moet om de ebooks er op te zetten.

Daarnaast zijn ook de Kindle-ereaders van Amazon in Nederland verkrijgbaar. DIt zijn hoogwaardige ereaders, maar wel met een nadeeltje. Ze kunnen namelijk niet overweg met de ebooks in ePub-formaat die in Nederland verkocht worden. Je kunt met deze ereaders van Amazon dan ook voornamelijk Engelstalige boeken lezen.

Klik hier om naar onze Kieswijzer te gaan. Hier vind je een overzicht van de beschikbare ereaders en prijzen. Ook zie je hier in welke winkels je ereaders kunt kopen.

Ebooks kopen
Zonder ebooks heb je aan een ereader natuurlijk niet veel. Waar vind je ebooks om te lezen op je apparaat? Je kunt allereerst natuurlijk terecht bij de Nederlandse webwinkels als Bol.com, eBook.nl en Kobo. Hier vind je het complete aanbod van Nederlandse titels die in digitale vorm beschikbaar zijn.

Daarnaast vind je op internet grote hoeveelheden gratis ebooks in ePub-formaat. Die ebooks vind je zowel op sites van schrijvers en uitgevers, die hun ebooks soms tijdelijk gratis aanbieden. Ook zijn er verzamelsites die voor je in de gaten houden waar de gratis ebooks te vinden zijn. Tot slot kun je op sites als Gutenberg.org en DBNL terecht voor grote hoeveelheden gratis klassiekers.