eReader Alex van Spring Design

Er is een eerste video verschenen op YouTube van deze innovatieve eReader met twee displays, een 3,5″ LCD en een 6″ eInk. Qua design kan de Alex mijns inziens niet tippen aan de Nook van Barnes&Noble. Qua veelzijdigheid is Alex echter veel interessanter. Het 3,5″ deel is een volledig toegankelijk Android device. Er kunnen dus applicaties op worden geinstalleerd via de Google Market. Tevens is de Android browser aanwezig. De Nook is ook op Android gebaseerd, maar daar is het OS afgeschermd. Bovendien geeft het afwijkende LCD formaat problemen voor reguliere Android toepassingen.

Enkele mogelijkheden van Alex: de dienstregeling van de trein opzoeken en daarna lekker lezen in de trein, NU.nl lezen via het eInk scherm, even het weerbericht bekijken en dan een gezellig terras opzoeken met het eBook erbij, …

De video is hier te vinden: [url]http://www.youtube.com/watch?v=-dtgHfAMP5I[/url]. Spring Design is duidelijk een minder kapitaalkrachtige partij als Barnes&Noble. Het valt dan ook te hopen dat er snel een Europese partner wordt gevonden om deze eReader hier beschikbaar te maken. Overigens zal Alex hier zondermeer te gebruiken zijn, want het apparaat schijnt ePub (DRM) te ondersteunen.

Wie biedt!?