eReaders.nl zoekt testgebruikers voor CB online reader

Afgelopen week brachten we het [url=https://www.ereaders.nl/11071201_centraal_boekhuis_gaat_ebookverhuur_faciliteren]nieuws[/url] dat Centraal Boekhuis (CB) medio oktober de verhuur van ebooks gaat faciliteren, maar dat er nog wat haken en ogen aan zaten aan de online reader waarmee de ebooks in de browser gelezen kunnen worden.

Inmiddels is er een nieuwe versie van de online reader beschikbaar. In samenwerking met Centraal Boekhuis zoekt eReaders.nl nu een aantal testgebruikers die de online reader willen uitproberen en feedback willen geven.

We zoeken in totaal zes personen die de online reader willen uitproberen op een:

1) PC met Internet Explorer
2) PC met Chrome/Firefox
3) Mac met Safari
4) iPad
5) iPhone
6) Android smartphone/tablet

Het gaat om een algemene indruk: hoe gebruiksvriendelijk is de online reader? Wordt het ebook goed weergegeven? In hoeverre ben je afhankelijk van je internetverbinding?

Verder zoeken we nog iemand die zich uit wil leven op de beveiliging: in hoeverre is het (nog) mogelijk om hele hoofdstukken te copy-pasten naar Word, zoals aanvankelijk het geval was? Of kan de tekst eenvoudig gereconstrueerd worden uit de html broncode?

[b]Wil je meedoen? Reageer dan op dit topic en geef aan op welk device jij de online reader wil uitproberen (dus een getal van 1 tot en met 6, of een ‘7’ als je je op de beveiliging wil storten). Zorg dat je reageert met een werkend email adres (of check je profielinstellingen als je een geregistreerd forumlid bent), anders kunnen we je niet bereiken.[/b]

Let op: we nemen alleen contact op met de eerste persoon die zich aanmeldt voor elk van de verschillende gebruiksomgevingen. In de email ontvang je verdere instructies en een link naar een ebook in de online reader.

Aanvullend op de gebruikersfeedback zullen we namens eReaders.nl nog een aantal kritische vragen formuleren over de online reader en het uitlenen van ebooks in het algemeen. Deze vragen leggen we voor aan het Centraal Boekhuis. De antwoorden en de gebruikersfeedback worden later door ons verwerkt in een artikel op eReaders.nl.