ereaders of ereaders, ofwel: de lezende mens

Hier op het forum en bij nieuws komen zeer regelmaig berichten over producten die niet veel met [b]ereaden[/b] te maken hebben,en hier [i]eigenlijk[/i] niet thuishoren.
Dan denk ik aan de iPad.
Ik weet dat ik nu tegen heel veel schenen aanschop, en juist omdat de [b]salonfähnigheid[/b] van eboeken door de iPad werd gerealiseerd, toch hyped deze website met de grote massa mee als het gaat om de iPad.

Het is misschien eerder een punt van discussie of je de iPad wel of niet onder de ereaders moet rekenen. En dan, doordat er miljoenen van worden verkocht; kun je het dan nog negeren?
Ik heb begrepen dat je op een ereader vooral kunt lezen, en op sommige ereaders ook kunt schrijven, en dat de mogelijkheden op de iPad te vergelijken zijn met de eerste de beste laptop.
Dan is het consequent als er óók melding wordt gedaan van elke nieuwe laptop die verschijnt met dezefde specs als de iPad.

Maar de [i]leesbeleving[/i] is zo persoonlijk, dat ieder hier een andere mening over heeft.
Krijgen we een soort indeling van puristen, die alleen van een e-inkscherm willen lezen, of juist de ‘vrije lezers’ die het lezen vanaf elk medium dat niet van papier is ‘ereaden’ noemen?

Ik merk dat sommigen er een aardige hobby van maken om de iPad te [i]bashen[/i] of juist op te hemelen. Dat weten we nu wel, het gaat er om of het terecht is dat er hier op ereaders relatief veel aandacht aan de iPad wordt geschonken.

😉