Ereaders voor Hardenbergse gemeenteraad

0

De gemeenteraadsleden van Hardenberg krijgen allemaal een eigen ereader. Dit is onderdeel van een proef die ook gaat draaien in onder meer Amsterdam en Buren. De bedoeling is de papieren rompslomp te verminderen in de gemeentes.

De ereaders worden ter beschikking gesteld door iRex Technologies. Het lijkt erop dat iRex de Iliad beschikbaar heeft gesteld: men kan het NRC erop lezen. Zo’n twintig gemeentes van verschilende grootte draaien proef met de ereaders. NotuBiz zorgt voor de techniek achter de ereaders. Via een CMS kunnen de stukken voor de vergadering worden geüpload. Die kunnen de raadsleden dan weer ophalen op hun apparaat.

Tegenover de investering in de ereader, zo’n 700 euro en de achterliggende techniek van NotuBiz, zo’n 3000 euro per jaar, staat het schrappen van kopieerkosten, papier aanschaf en koerierskosten. Volgens een van de Hardenbergse gemeenteraadsleden liggen de papierkosten op zo´n 20.000 euro per jaar.

Het ophalen van de stukken gaat nu nog via USB-kabel, maar binnenkort is er Wifi beschikbaar op de volgende versie van de ereader. Ook amendementen komen nog op papier binnen. Maar ook dat zal snel verholpen zijn, hoopt het gemeenteraadslid.

Vanaf april 2010 wil de gemeente helemaal papierloos kunnen vergaderen.

(Via: Binnenlands Bestuur.)

Vorig artikelWat Zou Google Doen?
Volgend artikelGoogle wast handen in onschuld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in