eReaderstore.nl censureert recensie enTourage eDGe

Ik heb een recensie geschreven over één van de duurste producten in het assortiment van eReaderstore.nl. En ze hebben het niet geplaatst. Zijn ze bang dat ze het product niet meer verkopen? In ieder geval ik zie slechts [url=http://www.ereaderstore.nl/review/106270/category-4866-ereaders/entourage-edge-piano-black.html]positieve recensies[/url] onder het product en dat kan ik me niet voorstellen. Hier komt mijn gecensureerde recensie over de enTourage eDGe:

“Het is een klote apparaat. Ik heb de eDGe via mijn zus in Canada gekocht, allang voordat het op de Nederlandse markt was. Ik wil namelijk een zo groot mogelijk scherm, om een pagina + de voetnoten in een keer te kunnen lezen, voor wetenschappelijke onderzoek. Maar ik ben zwaar teleurgesteld.

Ten eerste kan ik de gemarkeerde tekst niet naar een PC overdragen. Voor onderzoek is dat noodzakelijk, omdat men citaten uit een boek op zijn pc in een database wil bewaren, voor later gebruik. Mijn oude reader Sony PRS 600 kon dat.

De stylus heeft een chip ingebouwd, dus je kan slechts hun eigen stylus gebruiken, anders kan je niet met de reader werken. Die stylus is duur en nu dat het product gestopt is, weet je niet voor hoelang je een stylus kan kopen.

Omdat ik snel lees zweef ik met de sylus over de tekst en soms reageert hij op de stylus ook als ik het scherm niet aanraak, door de chip. Dus tekst raakt gemarkeerd terwijl ik dat niet wil.

De kwaliteit van het scherm is niet zo goed. De oude Sony was beter en de nieuwe Sony PRS-T1 is nog veel beter. Het is een beetje grijs en niet echt scherp. Slechts ePub’s zijn redelijk leesbaar.

Ik heb bij de laatste PDF dat hij bij bepaalde pagina’s plotseling crasht, wat tot nu toe niet is geweest.

En de batterij is heel snel op. Als je haar een nacht niet oplaadt is ze de volgende dag op.

Men moet niet vallen voor het feit dat hij ook een tablet is, dat gedeelte gebruik ik slechts voor spelletjes. Het draait op een verouderde versie van Android, dus een heleboel software werkt hierop niet.

Jammer dat de Kindle DX geen touch scherm heeft, want ik zou mijn eDGe meteen vervangen. Maar misschien komt de Plastic Logic 100 snel op de markt. Ondertussen, voordat dat er een fatsoenlijke reader met groot scherm bestaat, zou ik alsnog een Sony PRS-T1 kopen.”

Oh ja, mijn advies is de recensies op eReaderstore.nl niet te geloven.