Erotische ebooks in Duitsland alleen nog ’s nachts te koop

2

In Duitsland mogen erotische ebooks voortaan alleen nog maar tussen 22.00 en 6.00 uur worden verkocht. De Duitse vereniging van uitgevers- en boekverkopers maakte dit onlangs bekend.

Pikante ebooks vallen onder het “Jugendmedienschutzstaatsvertrag”, de wet die ervoor zorgt dat minderjarigen geen boeken, stripboeken of andere lectuur kunnen aanschaffen die expliciet voor volwassenen bedoeld is, niet alleen van pornografische aard maar ook boeken waarin geweld of racistische denkbeelden worden verheerlijkt.

In een boekhandel kan een dergelijke regel misschien wel toegepast worden, maar hoe doe je dat met ebooks en online aanbieders? De oplossing ligt in een nieuw verplicht in te vullen veld van de metagegevens van het boek, waarin wordt aangegeven of de inhoud “gevaarlijk” is voor de jonge lezer. Ook onderzoekt men, op welke manier de betreffende boeken online moeten worden aangeboden, bijvoorbeeld in een aparte rubriek, waarop een jeugdfilter kan worden toegepast zodat de inhoud voor minderjarigen niet toegankelijk is. Op dit moment gebruikt echter nog geen 1% van de Duitse huishoudens dergelijke filters om bepaalde pagina’s af te schermen voor hun kroost. Daarbij is de indeling van de websites van de grote online aanbieders van ebooks in Duitsland, waaronder Amazon, Kobo, Tolino en Ciando, op dit moment niet ingesteld op deze regel.

Bron: http://www.boersenblatt.net

 

 

 

 

 

 

Vorig artikelAmazon betaalt auteurs per gelezen pagina
Volgend artikelWin een Kobo Glo HD op eReaders.nl!

2 REACTIES

 1. Hallo,

  wat daar aan “opwinding” uit Duitsland is komen overwaaien is tamelijk vreemd wanneer het om mijn eboek SCHLAUCGELÜSTE (2012, onder pseudoniem Jacob Winter)) gaat. Want dit eboek werd einde 2013 (!) weer uit de markt genomen om te worden omgestructureerd met een nieuwe titel. Zo heb ik dan in juni 2014 het inhoudelijke bijna identische eboek ERREUNGEN Champagner für die Transfrau (van Johanna Kamermans) weer in de markt gesteld. Met goed succes
  De klacht uit München tegen SCHLAUCHGELÜSTE is echter pas eind 2014 ingekomen. Met de daarin genoemde “”drastische Darstellungen” is overigens met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het in mijn boek plastisch beschreven anaal verkeer bedoeld. In de jaren zestig en zeventig (ik was toentertijd transgender-striptease-danseres) was dat iets bijzonders maar heden toch niet meer………..
  Ik zie de “aanval” op mijn boek SCHLAUCHGELÜSTE daarom ook als een Bayerische poging de Duitse “Homo-Ehe”in diskrediet te brengen
  Groet uit de Liemers, waar ik woon
  Johanna Kamermans
  PS: ik was met vacantie, vandaar mijn late reactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in