EU-lidstaten mogen btw e-books niet verlagen

1
btw-ebooks-digitale-media

Het Europese Hof van Justitie heeft gisteren bepaald dat EU-lidstaten het btw-tarief voor e-books en digitale media niet op eigen houtje mogen verlagen. Voorlopig blijft voor e-books dus het hoge tarief gelden.

Het Hof oordeelde dat digitale media worden beschouwd als elektronische diensten en op basis daarvan worden uitgesloten van het lage btw-tarief, dat wel voor papieren boeken en kranten geldt.

De uitspraak is opvallend omdat de Europese Commissie in december 2016 een voorstel deed voor nieuwe belastingregels, waardoor het verschil in btw-tarief tussen digitale en fysieke publicaties zou worden opgeheven. Dit voorstel wacht nog op goedkeuring van het Europees Parlement en de Europese Raad. Naar verwachting levert dat geen problemen op, omdat de lidstaten hierdoor zelf de vrijheid krijgen het btw-tarief te vast te stellen.

Nederland is voorstander van een verlaging van het btw-tarief voor digitale boeken, kranten en tijdschriften en verwerkte de wijziging al ‘met potlood’ in het Belastingplan van 2018.

Bron: Tweakers

 

 

 

 

Vorig artikelDe leukste gratis e-books #12
Volgend artikelDigitale media bevorderen lezen en leren

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in