Feedly: RSS-reader voor iOS en Android die uit de band springt

0

Er is dezer dagen een overdaad aan overbodige magazine-achtige nieuws-apps, maar de RSS-reader Feedly loont wél de moeite. Deze app voor iOS en Android kreeg een nieuw jasje aangemeten en steekt zowel visueel als inhoudelijk vernuftig in elkaar.

Feedly vereist een Google-account, want het aggregeert je RSS-feeds uit Google Reader, en giet er een visueel aantrekkelijk sausje overheen. In deze app – die al langere tijd ook als website bestaat – kan je jouw favoriete nieuwssites, blogs en Twitter- en Facebookstreams onderverdelen in eigen categorieën. Daarnaast suggereert de applicatie zelf een heel aantal bronnen die het volgen waard zijn.

De artikelen krijgen een simpele maar doeltreffende vormgeving mee – die veel weg heeft van de artikelenweergave in Google Currents -, en kunnen uiteraard gedeeld worden per e-mail en via je sociale netwerken, of opgeslagen worden voor later gebruik.

De app is overzichtelijk en werkt intuïtief, en heeft als voordeel dat alles automatisch gesynchroniseerd wordt met de RSS-dienst van Google – als je in de Feedly-toepassing bronnen toevoegt, komen die dus vanzelf ook terecht op alle andere apparaten die je gebruikt om Google’s RSS-lezer te raadplegen.

Kortom: Feedly is een nieuws-app die uit de band springt, en een aanrader voor wie regelmatig nieuws consumeert op zijn iOS– of Android-apparaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in