Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Algemene topics over ereaders Hoe kies je de juiste ereader? Reageer op: Hoe kies je de juiste ereader?

#23071
Joan
Deelnemer

@ladyavenue

Ik weet niet waar jij woont en/of werkt in België. Ik woon en werk meestal in Brugge. Ik heb een Kobo Aura HD van de eerste generatie met 6.8 inch scherm, een Kindle Paperwhite en sinds Kerstmis een Kindle Voyage door de vriend van mijn dochter meegebracht uit Duitsland. Ook mijn Cybook leeft nog altijd maar blijft al een tijdje ongebruikt in de kast.

Zowel Kindle als Kobo hebben goede verklarende woordenboeken. Vooral deze van de Kindle reageren zeer snel. Om ghosting te vermijden ververs ik de Kobo meestal om de pagina. De Kindle Voyage levert zonder aan de instelling te veranderen constante kwaliteit.

Persoonlijk vind ik HD-kwaliteit, constante kwaliteit van de letters, verklarende woordenboeken én licht onontbeerlijk. Over HD-kwaliteit en het extra prijskaartje dat daaraan vast hangt kun je twisten. Voor mij kan de kwaliteit van een scherm nooit hoog genoeg zijn maar niet iedereen is daar even gevoelig aan.