Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Algemene topics over ereaders e-reader met voorleesfunctie Reageer op: e-reader met voorleesfunctie

#23137
zetmolm
Deelnemer

Als het de bedoeling is dat je zoon meeleest terwijl er wordt voorgelezen, moet je op zoek naar een reader met ’text-to-speech’ functionaliteit. Daarvan zijn er niet (meer) zoveel. PocketBook heeft er nog een paar: bijv. de PocketBook Ultra (vrij prijzig), en de wat oudere types PocketBook Touch en de Touch Lux (de Touch Lux 2 en 3 hebben dan weer geen text-to-speech).

Deze readers hebben geen ingebouwde luidspreker, maar wel een uitgang voor een koptelefoon. Je kunt bijv. de oortjes van een MP3-speler gebruiken.

Ik weet niet of de Nederlandse stemmen al zijn voorgeinstalleerd op deze readers, maar je kunt in ieder geval een mannenstem en een vrouwenstem downloaden van de site van PocketBook. Het zijn natuurloijk wel ‘computerstemmen’.