Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo Welke Kobo is wél geschikt voor lezen in de zon? Reageer op: Welke Kobo is wél geschikt voor lezen in de zon?

#23979
Nick
Gast

Een e-reader gebruikt “bolletjes” die als puntjes naar voren komen en zo letters vormen en dat proces gebeurt ook met lichte warmte.
In flinke warmte of zon worden de readers best traag maar dat hadden de oude Sony apparaten en de Bebooks ook.
Het trage heeft als gevolg dat je denkt dat een aanraak opdracht niet is aangekomen waardoor je het nog een paar keer doet en dan is het einde zoek,het is helaas niet alleen de Kobo die dit doet.
Prettige uitzondering is de nieuwe Glo HD.. zelfs in een vol zonnetje en bijna 40 graden bleef hij het prettig doen.
Helaas is er ook weer een maar, de Glo HD werkt met infra rood aanraak scherm in plaats van capacitief en over de zender/ontvanger is een irritant glimmend randje geplaatst aan de rand tegen het scherm van een mm of 5 dat nogal weerkaatst,dus je moet wat draaien als de zon er rechtstreeks op schijnt..