Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo kobo onthoudt niet welk boek ik lees Reageer op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees

#30523
RoosW
Deelnemer

Ik blijf uw hameren op illegale of slechte ebooks vreemd vinden.
Daar heeft het namelijk niets mee te maken, Calibre schrijft niet vlekkeloos naar mijn Kobo Aura HD (of die van mijn vrouw) en beschadigd iets in de file structuur. Na verloop van tijd worden die fouten te veel, en krijg je rare verschijnselen. Vaak combineerd dit met nieuwe boeken die geplaatst zijn maar niet in de boekenlijst verschijnen.
Misschien heeft het iets met Linux (het door ons gebruikte os op alle systemen) te maken. Maar goed, in en uitloggen fixt de problemen en bouwt de filestructuur weer goed op.
Het is btw een bekend probleem als je in de kobo groep van Mobilereads, en aldaar is de conclusie dan ook dat het niets met boeken van doen heeft.
Mijn kobo reader is grappig genoeg slechts één maal in een boek gecrashed, Eén van Kobo zelf, je kwam niet voorbij pagina 10, dan ging de Reader op zwart en moest je in het reset gaatje poeren. Van die heb ik keurig geld terug gekregen.