Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo Software Reageer op: Software

#41917
Richard de Boer
Gast

@Kees: kun je na het aansluiten van de Kobo ereader op de PC de ereader wel openen via de Windows verkenner? Ik weet niet of je de laatste Windows 10 update hebt geïnstalleerd (de zogenaamde Anniversary update), maar die zou eventueel een probleem kunnen geven dat de Kobo zelf wel wordt herkend maar dat de interne schijf niet wordt gelezen (Windows geeft aan dat het eerst geformatteerd moet worden). Het is een erkend probleem en er wordt aan gewerkt. Eventueel kun je de Kobo via wat truukjes opnieuw partitioneren en formatteren.

Maar goed, dit is allemaal niet van toepassing als je niet de laatste Windows 10 update hebt geïnstalleerd.

Overigens: Adobe Digital Editions is een draak van een programma en niet nodig als je in Nederland boeken met watermerk bescherming koopt. ADE is alleen nodig bij het downloaden van een gekocht boek met DRM beveiliging (je krijgt dan een link die je moet openen met ADE). Koop je boeken bij Kobo zelf, dan heb je altijd DRM. Koop je boeken bij Bol.com, Bruna, ebook.nl of andere Nederlandse winkels dan heb je bijna altijd watermerk.