Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo Accu Kobo Aura One Reageer op: Accu Kobo Aura One

#51773
zetmolm
Deelnemer

Het is misschien niet dat ze oneerlijk zijn over de batterijduur, maar dat de maatstaven die ze hanteren misleidend zijn. Of in ieder geval, met iets vriendelijker woorden, niet helemaal realistisch. Kindle claimt bijv. 2 maanden batterijduur. Maar in de kleine lettertjes: bij 30 minuten gebruik per dag, en 1x ‘omslaan’ per minuut. Dat komt dus neer op zo’n 30 uur gebruik, met 1800 schermverversingen. En dat is natuurlijk gemeten met Wifi uit, en onder ideale lab-omstandigheden. Maar de meeste mensen (vermoed ik) zullen veel sneller lezen dat 1x per minuut een nieuw schermpje, en tussendoor misschien ook nog eens Wifi aanzetten of iets anders doen, en dan zit je al aardig richting de 15 uur van de Aura One. Dus misschien is de batterijduur van de Aura One helemaal niet zoveel minder dan die van andere readers.

Ik heb in de loop der jaren diverse readers gehad. Mijn ervaring met allemaal: 1x per week moet ik opladen. En dan heb ik in die week 2-3 romans gelezen.