Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo Kobo en Calibre Reageer op: Kobo en Calibre

#54266
Richard de Boer
Deelnemer

Met een Kobo ereader zit je helemaal niet vast aan de grillen van Kobo. Alleen bij de installatie moet je een gebruikersnaam aanmaken bij Kobo of bij Bol.com, daarna kun je ze vergeten. Behalve de apparaten van Amazon (Kindle) kunnen alle merken ereaders overweg met het standaard epub formaat. Alle verkopers in Nederland werken met een watermerk beveiliging van de digitale boeken, waardoor je dus geen gebruik hoeft te maken van Adobe software zoals het geval zou zijn bij met Adobe DRM beveiligde boeken. Standaard epub met watermerk kun je bij elke winkel kopen die je maar wilt gebruiken.

Kindle van Amazon is een uitzondering, die werkt alleen met het eigen Kindle formaat, maar als je Calibre gebruikt zet die automatisch de epub bestanden om naar de Kindle.