Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo Vraag over DRM en gratis ebooks Reageer op: Vraag over DRM en gratis ebooks

#73761
Richard de Boer
Deelnemer

Het hangt er uiteindelijk vanaf wat je zelf wilt en hoe je de Kobo reader wilt gebruiken. Het Kobo programma heb je alleen nodig tijdens de eerste installatie van de reader en kun je daarna vergeten of zelfs weer verwijderen. Adobe Digital Editions heb je nodig bij met Adobe DRM beveiligde ebooks, maar die worden in Nederland zo goed als niet verkocht (hier gebruiken we watermerk beveiliging), en heb je nodig als je digitale boeken wilt lenen via een bibliotheek omdat die er zeker van moet zijn dat je de boeken na een uitleenperiode niet meer kunt gebruiken.

Dus als je geen boeken leent, alleen met watermerk beveiligde boeken koopt en gratis boeken download kun je gewoon de epubs slepen naar je eigen ereader zonder verdere software, op een legale manier. Als je je boeken ook een beetje netjes wilt beheren zou je Calibre kunnen overwegen als enige te gebruiken software programma (calibre-ebook.com), dat is wat veel mensen gebruiken.