Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo Kobo en Calibre Reageer op: Kobo en Calibre

#75731
Richard de Boer
Deelnemer

Overigens: als het boek al op je ereader staat, kun je het ook via Calibre eraf halen. Wanneer je de ereader aansluit krijg je in Calibre een extra tab met daarin de boeken die op het apparaat staan. Daar kun je ze selecteren en vervolgens kopiëren naar de bibliotheek van Calibre.

Verder: het boek dat na automatische synchronisatie door Kobo op je ereader was geplaatst (dus niet door Calibre) staat in de .kobo/kepub directory, maar heeft daar een jou waarschijnlijk nietszeggende naam en geen extensie.

Tot slot: wil je liever alles met Calibre beheren en voorkomen dat Kobo boeken automatische synchroniseert naar je ereader (waardoor de boeken twee keer op je apparaat staan) dan moet je via je Kobo account op de website de boeken verplaatsen van “my books” naar “archive”.