Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Content Ebooks Rubriceren boeken op e-reader Reageer op: Rubriceren boeken op e-reader

#76305
Jeroen
Gast

Dat komt doordat je de boeken rechtstreeks vanuit de verkenner naar je e-reader kopieert. Je kopieert de boeken blijkbaar rechtstreeks vanuit de database van Calibre op je computer. Daar kan je echter het beste van afblijven.
In de bestandsnamen van je boeken staat het waarschijnlijk dan ook niet iedere keer op dezelfde manier. En ik elk geval is de achterliggende opmaak van de boeken dan niet telkens gelijk.

Als je je boeken echter wél vanuit Calibre op je e-reader zet, dan heb je dat probleem niet en gaat het voor ieder boek op dezelfde manier. De ‘metadata’ zoals die van elk van je boeken in Calibre staat, wordt pas naar het epub-document weggeschreven op het moment dat je een boek via Calibre naar de e-reader kopieert.