Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Algemene topics over ereaders Hebben ereaders ook layout-instellingen tav blokvorm, woordafbrekingen? Reageer op: Hebben ereaders ook layout-instellingen tav blokvorm, woordafbrekingen?

#86298
Jeroen
Gast

Wat betreft die blokvorm zullen de meeste e-readers wel een mogelijkheid hebben. Op mijn Kobo heet dat ‘uitvullen’ en zit het bij de instellingen voor lettertypes en marges. Als het al niet standaard staat ingesteld, dan zal het in de meeste boeken wel naar wens aan te passen zijn, tenzij het lettertype vast ingebakken zit in het e-pubbestand.
Wat betreft de afbreekstreepjes denk ik dat een en ander meer afhangt van de opmaak van het specifieke boek, dan van de e-reader die je gebruikt. In de instellingen ben ik er nog nooit iets over tegengekomen, ik weet natuurlijk niet in hoeverre de software al rekening houdt met dergelijke wensen/typografische eisen. Als het niet goed gaat, dan zou je eerder het betreffende epub-bestand aan moeten passen, dan dat het uitmaakt welk merk e-reader je gebruikt.

Zie verder ook bijvoorbeeld dit bericht over woordafbreking in e-books.