Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Algemeen Nieuws & Discussie Welke e-reader voor stripverhalen Reageer op: Welke e-reader voor stripverhalen

#88855
Jeroen
Gast

Technisch gezien kunnen de meeste e-readers prima omgaan met cbz- en cbr-bestanden. Mijn enkele jaren oude Kobo Glo HD (6″, 300 dpi) kan ze in elk geval zonder problemen openen. (Oudere e-readers kunnen cbz/cbr soms ook wel openen, maar met de lagere schermresolutie van oudere e-readers wordt de tekst van de meeste strips echt onleesbaar.) Je moet je vooral afvragen of een strip nog goed leesbaar is op zo’n relatief klein scherm. Verkleind op een 6 inch scherm, zoals de meeste e-readers zijn, wordt het toch erg moeilijk om de meeste strips te lezen. En de e-readers met een grotere schermdiagonaal (7,8″ of meer) gaan zonder uitzondering over je budget heen.
Om strips op een leesbaar formaat scherm te lezen voor dat budget is een goedkope 10″-tablet vaak de beste optie, denk ik.