Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo E books van IPad pro naar kobo Reageer op: E books van IPad pro naar kobo

#91892
Tom
Gast

Ik heb de volgende truuk bedacht om boeken van de bieb draadloos naar kobo ereader (kobo Clara SE) te krijgen
1. Download het boek van de online bibliotheek. Je krijgt nu een .acsm bestandje in de download folder van de ipad.
2. Ga op je ipad in je browser naar http://www.acsmconverter.com en upload daar het .acsm bestand, converteer het naar een .epub bestand, en download dat weer naar de downloadfolder op je ipad.
3. Stuur het .epub bestand als bijlage van een email naar je eigen gmail mailadres. Maak op gmail.com desnoods apart een mailadres voor je kobo ereader aan.
4.zorg dat je ereader via wifi is verbonden. Open op je kobo ereader de browser. Die is te vinden onder “Meer”-“betafuncties” Het is een traag en vrij onhandig ding, maar je kunt er mee het internet op.
5. Ga in de browser naar http://www.gmail.com . Open de webversie en vul het emailadres en het bijbehorende wachtwoord in. Onhandig toetsenbordje, maar het lukt wel.
6. Als het goed is opent gmail nu de inbox van je mailadres en zie je de mail die je net aan jezelf gestuurd hebt. Open die mail, ga naar de bijlage en druk op de knop “downloaden” en daarna op “openen”. Als alles goed gegaaan is, kun je nu het boek op je ereader lezen.