Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Algemene topics over ereaders Ereader: Groeperen op auteur

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #52818 Reageer
  Stef
  Gast

  Hallo,

  Welke ereader heeft in de inhoudsopgave de mogelijkheid te groeperen op auteur?

  Als je 1000+ boeken in je ereader hebt, is het handig dat je alle boeken gegroepeerd krijgt onder de auteur zodat je inhoudsopgave met vele bladzijdes verkort en dus het zoeken vh gewenste boek vele malen versnelt.

  Gr.
  Stef

  #52832 Reageer
  Joan
  Deelnemer

  De Kindle kan sorteren op datum van toevoeging, titel, auteur of collectie. Daarmee ben je waarschijnlijk niet onmiddellijk geholpen. De boeken omzetten naar het ‘Kindle’ formaat vraagt ook tijd, al kan dat snel gebeuren als de boeken al in Calibre staan.

  #52914 Reageer
  Huub
  Gast

  De Kobo Glo en Kobo Aura hier in huis sorteren de boeken (epubs) onder meer op recent, titel en auteur. Makkelijker kan niet. Niks converteren, niks Calibre. Volgens mij lukt dat ook bij de meeste andere e-readers.

  #53053 Reageer
  Joan
  Deelnemer

  Exact. Ook bij de Kobo HD kan dat zie ik nu. De functie zit gewoon wat meer verstopt. Of het dan weer bij alle readers kan is maar de vraag. Sommige readers zijn ‘echte’ Android toestellen en dan moet je de functies van de voorgeïnstalleerde leesapp nakijken.

  #53065 Reageer
  HildaT
  Deelnemer

  Had het ergens anders ook al geschreven. In calibre een extra kolom maken met de naam verzameling of zo. (wellicht in jouw geval auteur)
  Als je deze hebt gemaakt sorteer je je boeken in calibre op auteur, dit doe je door bovenaan de kolommen 1x op Auteur(s) te klikken.Je selecteert alle boeken van één auteur. Helemaal bovenin calibre klik je op metadata bewerken, klik op tabblad Aangepaste metadata, onderste regel staat is die van je verzameling, hier typ je de naam van de acteur, klik op ok (niet op toepassen, want dan gaat hij alle boeken één voor één verwerken) Klaar!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Reageer op: Ereader: Groeperen op auteur
Je informatie: