Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Algemeen Nieuws & Discussie Ereaders voor luisterboeken?

Dit onderwerp bevat 7 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Ann 1 jaar geleden.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #48497 Reactie

  Marloes

  Weet iemand of er ook ereaders zijn die geschikt zijn voor luisterboeken? Met ereaderscherm dus, geen tablet?

  #48665 Reactie

  Jeroen

  De recente modellen van Kobo hebben in elk geval niet meer de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten voor luisterboeken. Met sommige van de oudere ereaders (Sony, Bebook) kon het volgens mij wel. Maar die zijn niet meer verkrijgbaar.
  Ik kwam op internet wel nog bijvoorbeeld de Onyx Boox C67ML Carta tegen (€115). Die kan luisterboeken afspelen en is wellicht iets voor je. Zoek maar eens.

  #48680 Reactie

  Redactie
  Moderator

  Ook de Icarus Illumina XL, de Pocketbook Touch Lux 3, en de Pocketbook Ultra ondersteunen audio (mp3). De recente Kobo’s en Kindles inderdaad helaas niet.

  #48695 Reactie

  zetmolm
  Bijdrager

  De PocketBook Touch Lux 3 heeft geen audio. Verwarrend, al die modellen die PocketBook de afgelopen jaren heeft uitgebracht met dan net weer afwijkende specificaties. De PocketBook Ultra ondersteunt inderdaad wel audio, maar laat op andere vlakken weer steekjes vallen volgens de reviews. De PocketBook Touch HD, die net uit is, lijkt dan een betere keus. Die ondersteunt audio, en heeft ook nog eens een prachtig scherm. Probleempje is wel dat die in Nederland nog niet verkrijgbaar is. Even wachten dus, of kijken of je ‘m in Duitsland kunt bestellen; daar is hij wel verkrijgbaar.

  Misschien irrelevant vraagje: maar waarom zou je niet een eenvoudige mp3-speler nemen voor je audioboeken?

  #48785 Reactie

  Redactie
  Moderator

  Je hebt gelijk Zetmolm, de Touch Lux 3 heeft GEEN audio. Excuus! Verwarrend inderdaad.

  #48788 Reactie

  Marloes

  Het lijkt me zo handig om alles op 1 apparaat te hebben. Ik lees nu ebooks op mijn telefoon maar dat vind ik eigenlijk waardeloos. Maar ik gebruik ook Storytel. Het liefst wil ik Storytel dan ook op een ereader hebben zodat ik maar 1 apparaat nodig heb voor gewoon lezen en luisterboeken. Ik heb gekeken naar de Onyx Boox C67 en die lijkt me wel wat. Ook niet zo heel duur. Heeft iemand hier toevallig ervaring met Onyx Boox?

  #48868 Reactie

  zetmolm
  Bijdrager

  Als je Storytel wilt gebruiken valt PocketBook af. Daarop kun je de app namelijk niet installeren. Onyx werkt met Android en dan kun je de app in ieder geval installeren. Of-ie ook goed werkt weet ik niet, ik heb daar geen ervaring mee.

  #82841 Reactie

  Ann

  Kortom. Er is geen mogelijkheid om een luisterboek op een ereader te beluisteren

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Reageer op: Ereaders voor luisterboeken?
Mijn informatie: