Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Home Forums Ereaders Kobo Kobo Aura HD is vastgelopen

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #80643 Reageer
  Wilmaanita
  Deelnemer

  Sinds 3,5 jaar in bezit van Kobo Aura HD. Tot een ong. een half jaar terug was ik er heel blij mee. Na een software update waren mij boeken wel zichtbaar op mijn computer maar niet op de Kobo zelf. Ook alle leesstatistieken weg, reageerde niet op instellen andere lettertypes. Grote ergernis. Van alles geprobeerd. Wifi uitgezet, teruggezet op fabrieksinstellingen, en op tijd opladen zodat ik mijn boeken behoud. Want het gebeurde altijd als mijn batterij leeg was en ik m via mijn computer op moest laden.
  Ik heb veel boeken die ik niet via Kobo heb aangeschaft. Veel is gekregen of elders gekocht. Ik krijg de indruk dat Kobo dat niet wil. Ben ik verplicht alle boeken via Kobo aan te schaffen? Ligt het misschien daar aan?Inmiddels is hij helemaal vastgelopen. Hij doet niets meer. Garantie voorbij.
  Inmiddels mis ik het lezen heel erg. Ik wil eigenlijk de nieuwste Kobo kopen maar vertrouw Kobo niet meer en ben nu zo bang dat ik mijn eigen boeken er niet op kan zetten.

  #80644 Reageer
  Meeswel
  Gast

  Ook ik was al mijn boeken kwijt na een update, gelukkig een back-up gemaakt op een usbstick. Heb nu besloten geen updates meer te installeren, heeft toch geen enkele meerwaarde.

  #80645 Reageer
  Wilmaanita
  Gast

  Updates werden automatisch geinstalleerd via wifi. Die heb ik uiteindelijk maar uitgezet. Gelukkig heb ik al mn boeken nog op een externe harde schijf staan.Maar hij deed dat automatisch . Het ding leek wel een eigen leven te leiden:-(

  #80678 Reageer
  Joan
  Gast

  Tja, de mijne – aangeschaft net na de introductie – liet het plots afweten terwijl ik aan het lezen was. Niets kreeg/krijgt hem nog aan de praat, daar waar mijn eerste Cybook – geen touch screen en ontzettend traag – het na bijna 10 jaar nog doet. Hebben wij brute pech of kwam was de – al dan niet ingebouwde – levensduur van het toestel bereikt?

  #80686 Reageer
  Wilmaanita
  Gast

  Inmiddels besloten toch de nieuwste Kobo aan te schaffen. Nu nog kiezen bij welke winkel ik de beste service krijg (uit voorzorg). 🙂

  #80733 Reageer
  Joan
  Gast

  En, wat werd het? H20, ONE of toch een eenvoudig 6 inch-model?

  #80737 Reageer
  Wilmaanita
  Gast

  Niets veranderlijk dan een mens:-) van de revieuws van de nieuwste en grootste Kobo werd ik niet vrolijk. Batterij snel leeg.
  Het zal de Kobo van 6.8 inch worden. Die maat had ik en wil niet kleiner.

  #80797 Reageer
  Joan
  Gast

  Ja, batterijen en evenwichtige verlichting zijn echt de zwakke punten van veel readers. Je hebt geluk of niet en vaak is de hele lading van hetzelfde laken een pak. Zelf klaag ik niet over de batterij maar de schermverlichting kan wel wat evenwichtiger verdeeld. Wij gebruiken in familiekring ook Kindle en veel verschil in batterijduur bij hetzelfde gebruik merk ik niet. Over batterijduur heb er na 10 jaar en vooral sinds Wifi en touchscreen geen al te hoog gespannen verwachtingen. Het moet gezegd; een hele dag kan ik zelden na elkaar lezen maar een paar uur haal ik wel en neem bovendien nota’s, gebruik vaak een woordenboek en synchroniseer wel eens. Elk van die handelingen vreet energie. Ik heb het dan nog niet over een koud en winderig winters perron of extra frisse slaapkamer. Koude noch hitte zijn goed voor de batterij. Om de één á twee weken in het stopcontact en voor de zekerheid een kleine externe accu mee met koud weer – die laatste helpt ook de telefoon gaande indien noodzakelijk – doet het voor mij. Ach, ik ben geen batterijcontrolefreak.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Reageer op: Kobo Aura HD is vastgelopen
Je informatie: