Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees #30523
  RoosW
  Bijdrager

  Ik blijf uw hameren op illegale of slechte ebooks vreemd vinden.
  Daar heeft het namelijk niets mee te maken, Calibre schrijft niet vlekkeloos naar mijn Kobo Aura HD (of die van mijn vrouw) en beschadigd iets in de file structuur. Na verloop van tijd worden die fouten te veel, en krijg je rare verschijnselen. Vaak combineerd dit met nieuwe boeken die geplaatst zijn maar niet in de boekenlijst verschijnen.
  Misschien heeft het iets met Linux (het door ons gebruikte os op alle systemen) te maken. Maar goed, in en uitloggen fixt de problemen en bouwt de filestructuur weer goed op.
  Het is btw een bekend probleem als je in de kobo groep van Mobilereads, en aldaar is de conclusie dan ook dat het niets met boeken van doen heeft.
  Mijn kobo reader is grappig genoeg slechts één maal in een boek gecrashed, Eén van Kobo zelf, je kwam niet voorbij pagina 10, dan ging de Reader op zwart en moest je in het reset gaatje poeren. Van die heb ik keurig geld terug gekregen.

  In reactie op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees #30482
  RoosW
  Bijdrager

  Pardon? Dus de boeken die ik bij Baen.com koop zijn illegaal volgens u, wat een merkwaardig standpunt.

  In reactie op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees #30473
  RoosW
  Bijdrager

  Nope, na inloggen zet ie alles terug (behalve vrij logisch, niet gekochte zaken) en weet ie welke gelezen en hoe ver je bij open boeken bent. Dat zou ook met een register van andere boeken kunnen, maar helaas. En ik bedoel geen Factory reset, maar uit en opnieuw inloggen.

  In reactie op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees #30453
  RoosW
  Bijdrager

  Dat heeft mij ook gestoord, het komt (hoorde ik bij een telefoontje hierover) door de ‘privacy regels’ (hum..) enkel de boeken die je koopt bij hen zullen onthouden waar je bent en dat je die het laatst gelezen hebt.
  Mijn persoonlijke idee is, dat ze dit enkel doen om gebruik van niet bij Kobo aangeschafte boeken zachtjes proberen te ontmoedigen. Sony had geen enkel probleem hiermee, maar de Kobo is al lees info van niet kobo boeken volledig kwijt na een factory reset (regelmatig nodig als je veel met calibre wegschrijft naar de kobo reader).
  Ondanks de enorme voordelen van e-ink schermen, gebruik ik meer en meer mijn tablet om te lezen (meerdere boekwinkels, en prima third party reader software voor epubs).

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)