Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: SONY reader PRS T1 #34075
  annemiek
  Deelnemer

  Verder word de sony e-reader ook nog herkend in Adobe Digital Editions dus die kan je ook gebruiken waar nodig

  In reactie op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees #30489
  annemiek
  Deelnemer

  Uit ervaring kan ik aangeven dat vastlopende readers de oorzaak hebben in zeer slecht opgemaakte (goedkoop opgemaakte) ebooks. dit gebeurt bijna alleen bij illegale content (want waarom goed werk geven voor ebooks die toch gratis zijn). blijkbaar gebruikt u een site die dan niet veel kwaliteitseisen heeft aan hun ebooks. Maar de oorzaak ligt dan nog steeds niet aan je kobo maar aan de ebooks die (door slechte, goedkope opmaak) niet samenwerken met je e-reader.

  en nog steeds blijft mijn punt van toepassing dat je bij een vastlopende reader niet moet uitloggen maar een paperclip moet gebruiken om de resetknop te gebruiken. uitloggen zorgt voor een factory reset waarmee je dus alle data verliest.

  In reactie op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees #30481
  annemiek
  Deelnemer

  Maar ook uitloggen is terugbrengen naar de fabrieksinstellingen, dus is het heel logisch dat hij dat niet opslaat. Uitloggen doe je dan ook alleen maar bij terugbrengen naar fabrieksinstellingen. Wil je een reset doen omdat illegale boeken (want dat zijn de enige boeken die problemen geven via calibre) lastig doen dan doe je dat met een paperclip.

  In reactie op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees #30470
  annemiek
  Deelnemer

  Uit ervaring kan ik zeggen dat het echt niet uitmaakt of ik wel of niet de ebooks bij kobo koop, hij onthoud zeker wel waar ik gebleven ben op mijn e-reader (hij bewaard het niet ook op mijn telefoon in de app maar dat lijkt me logisch daarin staan alleen de gekochte ebooks).

  Bij een factory reset trouwens, zet je hem terug naar de begininstellingen en dan ben je alles kwijt wat bij mijn sony ook altijd het geval was dus je uitspraak klopt niet helemaal sorry

  In reactie op: kobo onthoudt niet welk boek ik lees #28987
  annemiek
  Deelnemer

  klinkt alsof er iets niet helemaal goed is gegaan met het overzetten van je ebooks op de kobo. bij mij werken ze wel gewoon en onthoud hij altijd waar ik gebleven ben (boeken uit ‘eigen’bron en gekochte boeken. misschien even opnieuw beginnen en dan niet meteen een vracht ebooks maar beginnen met een paar (max 100 of zo) later kan je altijd nog dit vergroten

  In reactie op: Lampje doet het vaak niet #28986
  annemiek
  Deelnemer

  Verder heb je bij de Kobo ook dat als je naar boven of beneden swiped aan de linkerrand van het scherm de verlichting ook donkerder en lichter gaat. heb vaak dat als ik dan precies in de buurt van die rand klik deze ook plots uit gaat. misschien dat de oorzaak?

  In reactie op: Fabrieksherstel #24999
  annemiek
  Deelnemer

  Volgens kobo is dat het volgende:

  1. If possible, turn off your eReader.
  Note: If your eReader doesn’t turn off, try pressing and holding the power button until you see Powered off on your screen.
  2. Insert a paper clip into the small hole beside the Micro USB slot and push gently.
  You’ll feel a click and your eReader will reset itself.
  3. When you see square icons on the screen, insert a paper clip into the small hole beside the Micro USB slot and push gently.
  4. Repeat step 3 two more times.
  Your eReader’s screen will turn black, and show a Critical error message. Don’t worry, this is normal.
  5. Tap the check mark icon at the bottom of the screen to reset your eReader.

  annemiek
  Deelnemer

  Volgens mij heb je ook net een update gehad van Kobo (gok dat je een Kobo hebt omdat je in het Kobo subforum zit). Ik heb deze iig wel gehad. Zoals Joan al zei kan het dan handig zijn om te kijken of je via de instellingen misschien iets aan moet passen, volgens mij staat het namelijk automatisch op percentage en kan het dus door de update komen dat dit terug gezet is naar de standaard instellingen (of is verwijderd doorKkobo omdat het aantal pagina’s toch veranderd zodra je het lettertype vergroot of aanpast).

  In reactie op: kobo calibre #24564
  annemiek
  Deelnemer

  ik heb het laatst zelf ook gehad, nieuwe pc, en ik sloot mijn kobo achter erin, opladen ging goed maar verbinding maken wou maar niet lukken, totdat ik een andere usb poort probeerde toen gaf het geen problemen.

  In reactie op: Ik zie maar 3,15 GB ipv 4 #24510
  annemiek
  Deelnemer

  hi Petra, als het goed is zit er een heel stuk ‘verborgen’ voor de eindgebruiker wat die ontbrekende mb’s zijn. ik zit in ieder geval mijn met h2o ook rond de 3,15 GB vrij geheugen als deze leeg zou zijn. en ik weet dat bij mijn vorige reader (de sony) het ook zoiets was, van de 2gb had je daar 1,5 gb beschikbaar voor eigen gebruik

  In reactie op: Ik zie maar 3,15 GB ipv 4 #24503
  annemiek
  Deelnemer

  hi Petra, de uitleg staat ook op de doos van de Glo HD. In totaal heeft het 4 gb intern geheugen maar daarvan word een gedeelte gebruikt om het besturingssyteem op te laten draaien. Dit is hetzelfde als een mobiele telefoon of welk ander soort toestel met een intern geheugen.

  In reactie op: Hoe werkt ebooks lenen bij de bibliotheek? #24312
  annemiek
  Deelnemer

  Hi Ester, de bibliotheek heeft een hele mooie help pagina waarin alles staat uitgelegd. je zal bij je eigen bibliotheek moeten kijken of je met het door jou gebruikte abonnement ook ebooks mag lenen. Ik weet dat dit bv voor de gemeente Rotterdam alleen is bij het meest dure abonnement. https://veelgestelde-vragen.bibliotheek.nl/

  In reactie op: Kobo in gebruik nemen #24086
  annemiek
  Deelnemer

  [quote=24074]Maar zonder account gaat het dus niet Ralph als ik het goed begrijp.
  Er staat toevallig een heel verhaal over epub kopen en DRM enzo in het NoordHollands dagblad en bovendien gebruik ik Linux op de PC.
  Maar bedankt voor de reacties.

  Groeten,

  Ton.

  [/quote]

  Het verwarrende is dat om de e-reader in gebruik te nemen je een account nodig hebt. Nadat je dat hebt gedaan kan je zelf kiezen wat je ermee doet. ga je het gebruiken voor bol.com of kobo of een andere winkel of werk je met calibre, Adobe Digital Editions of welk ander programma dan ook.

  In reactie op: Kobo in gebruik nemen #24055
  annemiek
  Deelnemer

  Wat je nodig hebt is een account bij Kobo, of een van hun partners. Voor Nederland is dat bv bol.com. Ik snap dat het vervelend is om dit af te geven maar het heeft ook grote voordelen. Boeken die je aankoopt bij de winkel waarmee je bent ingelogd (kobo, bol.com, FNAC etc) komen namelijk automatisch op de e-reader te staan. Je hebt hierbij geen PC meer nodig, geen rare software programma’s, geen Adobe ID of andere vervelende dingen. Ikzelf zie hier dan ook alleen maar voordelen in en geen nadelen.
  Je kan natuurlijk altijd een account aanmaken met een algemeen mailadres (gmail of hotmail bijvoorbeeld) en die gebruiken.

  annemiek
  Deelnemer

  Adobe Digital Editions heeft nu vaak het probleem dat je wel je PC kan autoriseren maar dat je de e-reader altijd los nog moet autoriseren (vroeger gebeurde dit automatisch). als je de reader hebt gekoppeld aan je pc en deze is zichtbaar in Adobe Digital Editions dan kan je op het tandwieltje klikken naast de e-reader en dan kies je daar voor autoriseren, alleen dan is de ereader geautoriseerd. Vergeet daarnaast niet om ebooks van de bibliotheek altijd via Adobe Digital Editions over te zetten, anders zal de beveiliging niet opgeheven worden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 18)