Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Boeken overzetten op nieuwe e-reader #24278
  Boogsy
  Deelnemer

  Ik zou proberen een bibliotheek op te bouwen in het programma Calibre, dat volgens mij ook boeken vanaf een e-reader kan importeren. Eenmaal in de bibliotheek geplaatst kunnen e-books zonodig in een ander formaat worden omgezet en worden verzonden of geexporteerd naar de nieuwe e-reader.

  In reactie op: Welk boek lezen jullie op dit moment? #24277
  Boogsy
  Deelnemer

  Zoals gezegd, Denken aan vrijdag van Nicci French is meegeweest op vakantie (onverwachte reeks van gebeurtenissen!) en ook heb ik Augustus van John Williams gelezen. Een mooi verhaal over Caesar Octavius (het neefje en de opvolger van Julius Caesar) vanaf het moment dat hij de macht over Rome krijgt tot het moment dat hij sterft. Veelal geschreven in briefvorm, dus dat is even wennen, maar verder een erg mooie vertelling. Losjes historisch verantwoord, dacht ik 😉

  In reactie op: Elly's choice #24276
  Boogsy
  Deelnemer

  Een goede prijs voor 10 main stream ebooks. Wie veelal een specifiek genre leest, lijkt mij minder geholpen met de selectie.

  In reactie op: Welk boek lezen jullie op dit moment? #23441
  Boogsy
  Deelnemer

  Ook ik lees de Frieda Klein-serie: Donderdagskinderen is net uit en Denken aan vrijdag gaat volgende week mee op vakantie.

  In reactie op: repareren van ereader scherm #19794
  Boogsy
  Deelnemer

  Heel handig bedacht! En nog omgevingsbewust ook! Goed, zo’n scherm komt de halve wereld over, maar dat zal met een hele e-reader niet anders zijn 😉

  In reactie op: Kobo Glo reageert niet meer #19629
  Boogsy
  Deelnemer

  Als ook de reset-knop niets uithaalt, lijkt het probleem mij in de stroomtoevoer te zitten. Misschien is de accu overleden (en kan die dus ook niet worden opgeladen)?

  Je garantie is inmiddels verlopen; reparatie gaat je hoe dan ook geld kosten. Kijk eens of je de Kobo kunt openschroeven. Kun je een accu vinden? En geeft die nog sap als je hem doormeet? Wat gebeurt er als je een gelijkwaardige stroomtoevoer op de aansluitpunten van de accu aansluit? Als je dit alles niet wilt uitproberen, kun je wellicht naar een GSM-winkel gaan; misschien komt de boel genoeg overeen met een telefoon om iets te kunnen zeggen.

  Reken er in elk geval op dat reparatie van een apparaat dat nieuw 100 euro kost al snel niet meer loont.

  In reactie op: Nieuwe website en nieuw forum #19599
  Boogsy
  Deelnemer

  …of gewoon het oude forum integraal kopieeren en de mogelijkheid tot reageren uitschakelen.

  In reactie op: Nieuwe website en nieuw forum #19207
  Boogsy
  Deelnemer

  Eerste indruk: weer wat frisser! Boe-roepers zullen er altijd zijn; Corne lijkt zelfs beledigd te zijn.

  Wat mij wel opvalt is dat het forum (jammer dat het oude helemaal uit de lucht is!) wellicht wat groots is opgezet. Dat leidt tot een versnippering van topics. Is het nu echt nodig om voor elk type ereader een eigen subforum in te richten? Pas als het aantal topics daarom vraagt, lijkt mij. Voor de huidige omvang zou ik volstaan met 1 forum, en de bezoekers vragen om tussen blokhaken aan te geven over welk type e-reader het topic gaat (“[Kindle Paperwhite] Lampjes knipperen vreemd”). Dat wekt bovendien minder de indruk dat een forum niet “leeft”.

  Twee losse puntjes:
  – De blauwe menubalk blijft niet “fixed” bovenaan het scherm, maar scrollt het beeld uit. Totdat ik naar boven scroll: dan verspringt ie ineens aan de bovenkant van het venster;
  – Een scherpere visuele scheiding tussen de uitklapmenu’s en de pagina (dropshadow) is wenselijk.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)