Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Software #37326
  Carel
  Deelnemer

  Klopt Hilda en op een Sony e-reader ook niet. Calibre is een pakket voor op ’n computer maar gebruikt de USB poort om te communiceren met een e-reader.

  In reactie op: Kobo glo niet aan de praat te krijgen #24700
  Carel
  Deelnemer

  Als je een wil kopen via internet is dat vaak wel aan de orde ja, maar om alleen te lezen met de Kobo Glo heb je dat niet nodig. De Glo vraagt nergens om een account aan te maken tenzij je via de Wifi optie het internet op gaat en daar dan bij BOL of KOBO iets gaat kopen.

  In reactie op: Kobo glo niet aan de praat te krijgen #24598
  Carel
  Deelnemer

  Voor de Kobo Glo zelf heb je geen account of e-mailadres nodig. Zet hem aan en je kan lezen.

  In reactie op: Kobo Mini wit scherm #23870
  Carel
  Deelnemer

  Heb je hier iets aan? Ik doel op het laatste stukje film waar de achterwand eraf gaat en een klein gaatje voor reset doeleinden zichtbaar wordt. Het is wel belangrijk dat je met een paperclip ook voelt dat je de miniatuur drukknop die erachter zit bedient, want die drukknop moet enkele seconden ingedrukt blijven zodat de systeemsoftware herkent dat een reset nodig is. Met even kortstondig indrukken lukt het vaak niet.

  Helpt het niet, maak dan toch eens voorzichtig die paar kleine schroefjes los. Er zal een printplaatje met electronica tevoorschijn komen met daarop of ernaast een platte, gel-achtige batterij waaraan twee draadjes zitten of een dun kabeltje naar een stekkertje op de printplaat. Dat stekkertje moet dan even losgehaald worden en na 10-15 seconden weer teruggezet.

  Misschien kan een meer technische kennis/vriend je anders helpen.

  http://youtu.be/DEVUt3itDYM

  In reactie op: Kobo Mini wit scherm #23854
  Carel
  Deelnemer

  Als je handig bent kan je de ereader eens open maken. Er zijn wel filmpjes op Youtube waarop te zien is hoe dat moet. De achterwand zit eenvoudig vastgeklikt en is los te wippen met een kleine schroevendraaier o.i.d.

  Probeer dan eens of je het kabeltje van de batterij los kan maken. Zo ja, wacht dan circa 15 seconden en plaats dan het stekkertje terug. Misschien helpt dat want dan moet de ereader echt opnieuw opstarten. Bij alle bekende reset opties blijft namelijk de circa 3,5 Volt accuspanning op de ereader staan en is er nooit sprake van een echte “koude” start.

  Carel
  Deelnemer

  Het probleem zit ‘m waarschijnlijk in de database in de ereader, daarin moet ook een verwijzing naar het plaatje komen en die is er nu niet. Bij het verwerken van een boek gekocht bij Bol zal die bewerking kennelijk wel uitgevoerd worden. Op mijn Glo staan heel veel plaatjes (met lange nummers als bestandsnaam) die je nergens tevoorschijn getoverd krijgt. Die moet ik er ook nog eens afhalen. Ik zal ook eens ’n poging wagen.

  Carel
  Deelnemer

  Hilda, kijk eens in het topic over het verwijderen van het door Bol geplaatste logo. Misschien kan je daar achterhalen hoe dat werkt en kan je er wellicht je eigen afbeelding voor gebruiken.

  In reactie op: Kobo synchroniseert niet #23281
  Carel
  Deelnemer

  Let op dat je na het kopieren van de boeken de ereader netjes loskoppeld zoals je dat met een USB stick ook hoort te doen. Rechts onderin de Windows statusbalk staat dat zwart/groene icoontje om een USB device los te koppelen. Haal daarna het snoer tussen PC en ereader weg en de Kobo zal dan pas aan de slag gaan met het verwerken van de geplaatste boeken in zijn interne database. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van het aantal geplaatste boeken maar dat kan gerust enige minuten zijn.

  In reactie op: Boeken verdwenen uit Calibre #23215
  Carel
  Deelnemer

  Zeer waarschijnlijk staat de hele Calibre bibliotheek in de map C:\Users\jouw-accountnaam\Documents\Calibrebibliotheek

  In de menubalk van Calibre is ook een icoon rechts bovenin waarin je de locatie daarvan kan wijzigen. In dat venster staat ook het path naar de bibliotheek aangegeven.

  In reactie op: e-reader met voorleesfunctie #23130
  Carel
  Deelnemer

  Informeer eens bij ‘Visio’, een organisatie voor ondersteuning van slechtzienden. Die hebben hulpmiddelen om voor te lezen. Of ze inmiddels ook iets als ebooks kunnen behappen weet ik niet.

  In reactie op: Kan ebook niet openen #23016
  Carel
  Deelnemer

  Nee, dat gaat niet Annemieke. Calibre is een pakket voor het beheren van ebooks. Je kan er enorm veel mee, is gratis en is instelbaar voor de Nederlandse taal. Kijk maar eens rond op de site van de maker. http://calibre-ebook.com/

  In reactie op: Nieuwe website en nieuw forum #19787
  Carel
  Deelnemer

  Die oude topics zijn niet weg Monique. Zie “Oude forum (inactief)” in het Forum-menu.

  In reactie op: nieuwe site #19777
  Carel
  Deelnemer

  Dank je zetmolm, het is me nu duidelijk.

  In reactie op: nieuwe site #19771
  Carel
  Deelnemer

  Daar heb je zeker een punt koosr46. Het was me nog niet opgevallen omdat ik geen nieuw topic gestart heb maar ik kan ook nergens een “knop” vinden om een nieuw topic aan te maken. Ik bekijk deze site eigenlijk alleen maar met. Een iPad dus wellicht deugd die website code nog niet. Heeft iemand daarop een antwoord? Zetmolm bijvoorbeeld want die heeft vandaag iets nieuws aangemaakt over spam.

  In reactie op: Nieuwe website en nieuw forum #19677
  Carel
  Deelnemer

  In het forum staat bij het overall overzicht rechts naast ieder onderwerp vermeld hoeveel dagen en uren het geleden is dat de laatste reactie geplaatst werd. Ik weet niet of dat des WordPress is want ik zie het op meerdere fora, maar ik vind dat een afschuwelijke notatie. Van mij mag dat gewoon een datum/tijd stempel zijn, net zoals op deze pagina bij iedere reactie staat.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)