Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 47)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Boeken makkelijk over te zetten? #67081
  Joan
  Bijdrager

  Al via Calibre geprobeerd? In Calibre kun je het toestel aanduiden en de boeken na opname in de Calibre bibliotheek onmiddellijk naar de reader verzenden. Het lijkt een omweg maar zou moeten werken.

  In reactie op: Kobo Aura ed2 #63647
  Joan
  Bijdrager

  1. Reactiesnelheid scherm
  De reactiesnelheid is nooit te vergelijken met die van een computer of tablet. Bij het omslaan van een blad gaat dit nog wel maar iets ingewikkelder handelingen vragen meer tijd. Dit heeft te maken en te maken met e-ink en met het feit dat meestal weinig krachtige processoren gebruikt worden.
  2. Bladeren
  Snel kunnen bladeren is dan ook niet iets wat je moet verwachten van een e-inkreader. Het toestel slaat gewoon tilt. Vandaar je problemen bij het snel willen bladeren in een boek. Als je dit wilt doen ben je beter af met een tablet of wellicht vooral met een gedrukt boek. Persoonlijk gebruik ik vaak de opzoekfunctie in boek als ik iets wil terugzoeken.
  3.
  Flikkeren scherm. Dat het scherm vrij snel met het omslaan van pagina’s omgaat komt omdat hij niet elke pagina opnieuw ververst. Het scherm flikkert als er een volledige verversing plaats heeft. Een ververst scherm oogt netter en is duidelijker maar het verversen zelf gaat met flikkeren gepaard en velen vinden dat niet aangenaam.
  3.
  Verstellen licht aan de zijkant van het toestel.
  Daar heb ik geen ervaring mee. Wellicht heeft het te maken met de gevoeligheid van het kader op en om het scherm.
  4.
  Kortom: je problemen lijken vrij inherent aan e-ink readers in het algemeen. Met gebruik leer je de beste manier kennen om zo snel mogelijk door de verschillende functies te navigeren. Veel leesgenot gewenst.

  In reactie op: Ereader: Groeperen op auteur #53053
  Joan
  Bijdrager

  Exact. Ook bij de Kobo HD kan dat zie ik nu. De functie zit gewoon wat meer verstopt. Of het dan weer bij alle readers kan is maar de vraag. Sommige readers zijn ‘echte’ Android toestellen en dan moet je de functies van de voorgeïnstalleerde leesapp nakijken.

  In reactie op: Accu Kobo Aura One #53052
  Joan
  Bijdrager

  Neen de achtergrond van readers is nooit echt wit. Door te spelen met de verlichting kun je dicht bij wit komen maar dat is het dan. De ‘achtergrond’ van een gedrukt boek is vaak evenmin wit maar crēme en mat. Niet te vergelijken natuurlijk maar beiden ogen wel een stuk rustiger dan doorsnee tablet- of computerscherm.

  In reactie op: Ereader: Groeperen op auteur #52832
  Joan
  Bijdrager

  De Kindle kan sorteren op datum van toevoeging, titel, auteur of collectie. Daarmee ben je waarschijnlijk niet onmiddellijk geholpen. De boeken omzetten naar het ‘Kindle’ formaat vraagt ook tijd, al kan dat snel gebeuren als de boeken al in Calibre staan.

  In reactie op: Accu Kobo Aura One #51768
  Joan
  Bijdrager

  De batterijduur inschatten van de e-inkreader is altijd natte vinger werk. Regelmatig woorden opzoeken, heen en weer bladeren en notities maken hebben negatieve invloed op de baterijduur. Over Wifi en belichting hebben we het dan nog niet. Minder dan 12-15 uur moet het niet worden. Maar goed, alles heeft zijn prijs: groter scherm en laag gewicht betekent minder lang met een batterij doen. Licht niet te hard zetten – automatisch lichtsterkte instellen staat bij mij uit – , Wifi uitzetten als geen boeken worden binnen gehaald of niet moet worden gesynchroniseerd helpt echt.
  Waren fabrikanten en verdelers eerlijker over de batterij autonomie, er zouden minder toestellen teruggestuurd worden.

  In reactie op: Boeken makkelijk over te zetten? #50528
  Joan
  Bijdrager

  Neen, dat is niet het geval als je een Kobo koopt. Deze werkt met ePub bestanden. Persoonlijk vind ik het omzetten best gemakkelijk. Als de boeken toch van computer naar reader moeten kan het in één adem. Je hoeft ook niet meteen alle boeken om en over te zetten

  In reactie op: Boekwinkels en e-books #49367
  Joan
  Bijdrager

  Sinds ik e-ink lees kom ik geen boekhandel meer binnen. Ik mis de gezelligheid maar mijn nek is me dankbaar; geen getuur langs boekenplanken meer. Uiteraard zouden gedrukt boek en e-book in de boekhandel kunnen aangeboden worden maar blijkbaar ziet ‘het boekenvak’ daar geen verdienmodel in.

  In reactie op: Kobo onhebbelijkheden #48973
  Joan
  Bijdrager

  Je Kobo Desktop toont enkel de boekenplank die je bij Kobo bij elkaar gekocht hebt. Die boeken kun je – als het systeem in de laatste tijd niet werd gewijzigd – naar je computer downloaden om te ‘sideloaden’. Eens de boeken als bestand op je computer staan kun je die – voor zover sociaal DRM en geen Adobe DRM is toegevoegd – importeren in Calibre als je dat wenst.
  Zelf hou ik ook niet zo van het Kobo-model dat tussen vrijheid en het Amazon-model in zit.

  In reactie op: Twijfel over aanschaf kindle paperwhite #48862
  Joan
  Bijdrager

  De Kindle heel goed te regelen, zelfs in het pikdonker. Het ene oog is natuurlijk het andere niet. Van de nachtmodus hou ik persoonlijk niet zo.

  In reactie op: Kobo Aura #45823
  Joan
  Bijdrager

  Geen idee maar een Kindle doet dat ook terwijl je er geen bibliotheekboeken kunt op lezen.

  In reactie op: Beste vormgeving ebooks #42189
  Joan
  Bijdrager

  Ik ben over het algemeen erg tevreden over de huidige vormgeving van de Kindle ebooks. Ook de Nederlandstalige boeken zijn goed vormgegegeven al zie ik nu en dan een extra spatie na een lettergreep. Een dergelijk foutje bemerkte ik nog niet bij Engelstalige e-boeken. Ik vrees dat een naar mobi of azw3 omgezette ePub niet zullen kunnen profiteren van de betere vormgeving. Voorlopig heb ik nog geen omgezette boeken uitgetest.

  In reactie op: epub boeken op kobo / internet ? #41127
  Joan
  Bijdrager

  Je kunt de Kobo van boeken voorzien via een computer waarop de boeken staan. Je kunt de Kobo trouwens met het internet verbinden op elke plaats waar internet beschikbaar is.

  In reactie op: 2 kobo ereaders #34219
  Joan
  Bijdrager

  Door te zorgen dat de readers aan dezelfde persoon toebehoren en geregistreerd of geautentificeerd zijn met hetzelfde emailadres en id. Een persoon mag hetzelfde boek op meerdere toestellen plaatsen. Die persoon koopt ook de boeken.

  In reactie op: Boeken overzetten op nieuwe e-reader #34213
  Joan
  Bijdrager

  Boeken naar Calibre copiëren en van daaruit naar de ereader zenden lijkt mij een oplossing. Probeer het met één boek en kijk of het lukt. Desnoods moet de copieerbeveiliging er eerst af. Even googlen leidt je naar de nieuwste plugins voor Calibre.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 47)