Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 45)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: BTW verlaging #90441
  Redactie
  Moderator

  Het lijkt erop dat de consument nog niet van de btw-verlaging profiteert. Er zijn inmiddels Kamervragen gesteld over de stand van zaken rond e-books in Nederland. Een van de vragen is of e-books na de btw-verlaging in januari 2020 inderdaad goedkoper zijn geworden. Zie: https://www.ereaders.nl/vvd-stelt-kamervragen-over-e-books/

  In reactie op: KOBO scherm loopt VAST en echt NIETS werkt #90121
  Redactie
  Moderator

  Heb je al geprobeerd hem een aantal uur of een hele nacht op te laden? Dat wil nog wel eens helpen.

  In reactie op: reparatie laadkontakt KOBO GLO #80896
  Redactie
  Moderator

  Ik vraag me af of het nog gerepareerd kan worden. Ik zou even contact opnemen met de winkel of website waar je de Kobo Glo indertijd hebt gekocht.

  In reactie op: Kobo Glo reageert niet meer #79810
  Redactie
  Moderator

  Soms helpt het ook om je e-reader even helemaal opnieuw op te starten. Als het wachtwoord van je netwerk gewoon klopt en er geen problemen zijn met het netwerk, dan kun je ook nog een fabrieksreset proberen. Je bent dan wel je gegevens kwijt. Lukt dit ook allemaal niet dan kun je beter even informeren bij de (web)winkel waar je de Kobo hebt gekocht, misschien kunnen ze hem voor je opsturen/omruilen.

  In reactie op: Kobo Aura Edtition 2 Screen Frozen.. #79809
  Redactie
  Moderator

  Heb je hem al opgeladen? Zo niet dan is het een goed idee om je e-reader eerst een aantal uur op te laden. Je kunt daarna proberen om hem te restoren. Je verliest dan wel al je instellingen en gegevens. Druk de powerknop aan de achterkant in. Houd hem ingedrukt tot het lampje bovenin uitgaat. Druk de knop nu nogmaals in, gedurende 30 seconden. Je zou na ongeveer een halve minuut de restore-melding moeten krijgen. De e-reader gaat zichzelf dan herstellen en zal als hij klaar is weer opstarten, en kun je hem opnieuws configureren. Hopelijk krijg je ‘m zo weer aan de praat.

  In reactie op: Krant lezen op E-reader #77234
  Redactie
  Moderator

  Op een Android e-reader als bijvoorbeeld de Icarus Illumina kun je apps installeren, dus ook krantenapps. Ik vind zelf niet dat dat super werkt. Het is jammer genoeg nog steeds zo dat Android e-readers op een verouderde Androidversie draaien waardoor niet alle apps even fijn in gebruik zijn.

  Op andere e-readers, bijvoorbeeld de Kobo, kun je geen apps installeren, maar als je een krant of tijdschrift in pdf-formaat hebt kun je deze in principe wel lezen. Echt prettig leest dat alleen helaas niet omdat pdf-bestanden zich niet aanpassen aan het scherm, zoals epub-bestanden dat wel doen. Gevolg: de letters van een pdf worden op je 6 inch e-reader heel klein weergegeven. Je kunt eventueel wel proberen om een pdf via het programma Calibre om te zetten in een ePub bestand.

  Zelf vind ik het lezen van tijdschriften en dergelijke niet erg handig op een e-reader. Als je per se kranten op je e-reader wilt lezen zou ik wel kiezen voor een groter apparaat, bijvoorbeeld van 8 inch. Anders blijf je heen en weer scrollen. Maar als je voornamelijk kranten leest zou ik eerder gaan voor een tablet.

  Redactie
  Moderator

  Hallo Agnes,

  In dit artikel staat hoe je de accuonts van bol en kobo kunt koppelen zodat je van allebei alle e-books op je e-reader hebt staan. Hopelijk lukt het hiermee!

  8 tips voor je Kobo e-reader

  In reactie op: Tolino vs. Kobo #67556
  Redactie
  Moderator

  Als de e-reader maar goed verpakt is, in bubbeltjesplastic bijvoorbeeld, dan kan het in principe geen kwaad om hem op te sturen.

  In reactie op: Boeken overzetten op nieuwe e-reader #66312
  Redactie
  Moderator

  Nee hoor, je zit niet aan Kobo vast. Ik zou een bibliotheek aanmaken in het e-bookbeheerprogramma Calibre. Hier kun je al je e-books dan in zetten en van daaruit makkelijk op een ander apparaat overzetten. Je kunt Calibre hier gratis downloaden.

  In reactie op: op zoek naar een Kindle 3rd generation #64696
  Redactie
  Moderator

  Oei, die is al wel van even geleden. Wordt lastig denk ik om de Kindle 3rd generation (officieel de Kindle Keyboard) nog ergens op te snorren. Wat vindt je vriendin precies zo fijn aan de K3? De fysieke bladerknoppen? Er zijn ook nieuwere modellen die fysieke bladerknoppen hebben, zoals de nieuwe Icarus Illumina E654BK of de (helaas wel prijzige) Kindle Oasis. Als je vriendin gehecht is aan de Kindle-omgeving, kun je ook de Kindle Paperwhite (115 Euro, te koop bij Mediamarkt of Amazon.de) overwegen. Dan heb je een prima scherm (veel scherper dan dat van de K3) met schermverlichting.
  Ik zou zo gauw geen e-readers weten die nog een toetsenbord hebben, zijn inmiddels allemaal touchscreens geworden. Succes met je zoektocht!

  In reactie op: Automatisch uitschakelen #60890
  Redactie
  Moderator

  Als je kiest voor ‘Nooit’ blijft hij inderdaad gewoon in de slaapstand staan. Vind ik persoonlijk heel handig, is hij lekker snel weer opgestart. De slaapstand kost ook maar zeer weinig energie. Veel plezier met je nieuwe e-reader!

  In reactie op: Batterij snel leeg #60055
  Redactie
  Moderator

  Dat is zeker niet fijn, heb je hem al lang? Anders zou ik toch even contact opnemen met de fabrikant of de winkel waar je hem gekocht hebt. Wi-fi uitzetten en verlichting met mate gebruiken kan iets helpen, maar 40 minuten is wel heel erg kort.

  In reactie op: Tolino vision 2 batterij vlug leeg. #57360
  Redactie
  Moderator

  Ik zou eerst eens proberen om een soft reset te doen, mocht dat niet werken een harde reset (terugzetten naar fabrieksinstellingen). Als dat niet werkt moet je misschien toch even contact opnemen met de winkel waar je je Tolino hebt gekocht.

  In reactie op: Accu Kobo Aura One #51506
  Redactie
  Moderator

  Klopt! In principe moet de Aura One automatisch gaan updaten als je de wi-fiverbinding inschakelt. Je kunt het updatepakket ook hier downloaden.

  In reactie op: Boeken makkelijk over te zetten? #50627
  Redactie
  Moderator

  Precies wat Joan zegt, het omzetten naar .mobi via Calibre is echt in een paar seconden gebeurd. Je kunt ook in 1 keereen hele lijst epub boeken van je computer in Calibre zetten en deze direct allemaal omzetten.

  Bij Kobo e-readers hoeft dit inderdaad niet. Je kunt je epub bestanden dan gewoon direct op je e-reader zetten.

  Succes met het maken van je keuze!

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 45)