Let op: je bent niet ingelogd. om in te loggen of een account aan te maken. Met een account kun je topics volgen, favoriet maken, een avatar toevoegen, én maak je bovendien automatisch kans op een boekenbon van 25 euro die we elke maand onder onze actieve forumgebruikers verloten!

Aangemaakte reacties

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Kobo Aura HD al kapot na 4 gelezen boeken. #81855
  wjw1961
  Deelnemer

  Goh wat een service inderdaad van Bol.com.
  Zelfs Kobo wil van niets weten, echt wat een waardeloze club uiteindelijk.
  Gekocht bij BCC. Die zeggen, als je naar de winkel gaat kunnen ze misschien wat voor je doen…..

  In reactie op: Kobo Aura HD al kapot na 4 gelezen boeken. #81813
  wjw1961
  Deelnemer

  Joan jou bericht is zeer waardevol vind ik. Mensen die (weer) een nieuwe eReader willen kopen kunnen hier wat mee.
  Ik trek even vergelijkingen met andere electronica. Een auto wordt vaak gebruikt in vergelijkingen. Daar zit tegenwoordig allemaal electronica in, voor alles zo’n beetje. Jaar in jaar uit onder de gekste omstandigheden blijft die het doen.
  Mijn robotmaaier, zit ook een schermpje op, binnenin een computer, allerlei sensoren onder de kap, heeft er nu bijna 700 uren op zitten in 4 jaar. In weer en wind houdt hij stand. En de Kobo? is wel 3,5 jaar oud, maar weinig gebruiksuren dus. Ligt op het dressoir en wel steeds af en toe even opstarten en indien nodig opladen. Ik zei tegen mijn vrouw “gebruik jij eens een eReader”. Dus toen de Kobo intensiever werd gebruikt ging het scherm kapot.
  Kan Kobo overigens gericht, per eReader, software installeren?

  In reactie op: Kobo Aura HD al kapot na 4 gelezen boeken. #81809
  wjw1961
  Deelnemer

  Ik hoorde van iemand die heeft al twee Kobo’s stuk gehad. Mensen die overwegen een eReader te kopen kunnen misschien maar beter geen Kobo kopen dan. Over de service en klantvriendelijkheid van Kobo NL kun je ook je vragen bij stellen. Zij hebben er geen boodschap aan dat hun product al na het lezen van 5 boeken kapot is. Toen ik Kobo NL vertelde dat ik er nog geen 5 boeken mee gelezen had schreven ze “dat kunnen we niet controleren”. Voor mij voelde dat zo of dat ze zeiden dat ik misschien wel zit te liegen. Kreeg wel een excuus van hun daar over dus dat was dan weer wel netjes.

  Misschien wel goed om eens te inventariseren zo’n beetje de gebreken zijn van de Kobo Aura HD? Of beter nog …. hoe te repareren. Heb wel al wat gevonden op YouTube.

  In reactie op: Kobo Aura HD al kapot na 4 gelezen boeken. #81802
  wjw1961
  Deelnemer

  Nog geen 5 boeken mee gelezen, dan kom je op een levensduur uit van 24 uren? Mijn conclusie is dan, er zit een fout in het fabricageproces. Een eReader wordt overal mee naar toe gesleept vaak, daarom moeten er extra eisen worden gesteld aan de kwaliteit. Een TV bijvoorbeeld blijft altijd op dezelfde plek staan. Vaak gaan mensen vergelijken met een auto. Ik heb een Audi uit 2006. Deze heeft nu 175000km gereden. Laten we eens een gemiddelde snelheid nemen van 60 km/h in zijn hele leven. Dan kom je uit op 2917 uren. In een auto zit ook een computer, schermpjes, opnemertjes noem maar op. Wordt in de zomer mee gereden, maar ook in de winter onder barre omstandigheden. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Geluk? Ik denk toch eerder kwaliteit. Dat kan ik, sorry dat ik het zeg, van Kobo niet zeggen. Ook Joan toont dat o.a. hier aan.

  Kobo maar eens vragen of er een coulance regeling is. Dat is het minste wat je kan verwachten. Ik zou ook denken dat Kobo zich de ogen in de kop schaamt dat zoiets met hun product kan gebeuren. Je pretendeert toch de beste te zijn? Laat dat dan zien op alle vlakken. Vraag het apparaat terug en ga onderzoeken wat er mis is.

  Na herhaaldelijke afwijzingen komt het grote Kobo toch met een coulanceregeling. “U kunt 15 euro krijgen meneer” ….. “vriendelijke bedankt meneer Kobo”. Hopelijk heeft chef coulances het er heul heul diep in gestopt

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)