Gebruikt iemand van jullie de DR1000S en wat zijn de ervaringen?

Sinds de lancering van deze professionele ereader twijfel ik, aanschaffen of niet? Eerst waren er de beginnersproblemen, later de fikse prijsverhoging en uiteindelijk de geheimzinnigheid van iRex zelf. Als sinds de lancering van de DR1000S worden ons andere 10″ers beloofd. Uiteindelijk blijken deze dan 9.7″ te zullen worden i.p.v. 10.2″. Toch een veschil als het de bedoeling is pdf’s in A4 formaat te gaan lezen, indelen en bewaren op de reader.

Wat zijn indelingsmogelijkheden? Voldoen die? Ik lees en verwerk vooral tekst met hier eerder uitzonderlijk wat grafieken met statistische gegevens, zit meer op de trein dan vroeger en vind al die outprints als voorbereiding op een vergadering een verschrikking.

Aan de andere kant is een 6″ scherm prettig lezen op trein of vliegtuig trein maar niet alles wordt er even netjes weergegeven en bovendien is het zoeken naar de plaats van de tekst tijdens de vergadering.

Ik maak voorlopig een selectie in wat ik uitprint en wat op de reader gaat. Dat kost tijd en nodeloos uitprinten.

Voorlopig is de DR1000S niet meer leverbaar – reden ? – maar staat hier en daar wel in promotie. Werelschokkend is de reductie nergens, als de prijzen echter terug naar omhoog gaan zou het wel een slok op de borrel kunnen schelen. En bestellen moet je de DR1000 zo goed als altijd.

De meeste nieuwe sites hebben het nu over Wifi op de DR1000S. Ik meen mij te herinneren dat dit voor de SW voorbehouden was. Wanneer ePUB?

Kortom werkt iemand met de DR 1000S, wat zijn de ervaringen en meent iemand te weten of er aan de DR1000S gesleuteld wordt naar ePUB of andere vernieuwingen toe? Volgens de site van iRex is ePUB in een of een van de volgende upgrades voorzien.