geld maakt best gelukkig

in [url=http://www.bousie.nl/columns/rowling_en_de_dure_weg_naar_het_ebook_-_boekblad/] dit [/url] blog staat een aardige verhandeling van de stand van zaken over Rowling.
Enerzijds aardige achtergrond informatie over welke consequenties het heeft als je je agent inruilt voor een andere, maar toch: ook een (afgustige) teneur over de rijkdom van Rowling en het feit dat zij (dardoor?)meer invloed kan uitoefenen op exploitatie van haar eigen geestesproduct.
(filmrechten, merchandising)

De ontwikkelingen met Rowling leggen mijns inziens bloot, dat een auteur – terecht – zeggenschap heeft over zijn eigen producten en zelf kan blijven kiezen wat en hoe daar iets mee te doen.
Ik denk dat de uitgevers en boekenbranche het echt over zichzelf hebben afgeroepen, dat Rowling nu haar eigen plan trekt.
Deze voorstelling is niet alleen een drama in drie bedrijven, maar ook een voorbode van een nieuwe periode, waarin de solorollen van de traditionele uitgever en boekhandelaar door de regisseur zullen worden veranderd in een theaterstuk met meerdere hoofdrolspelers, en de solospelers van weleer zullen verhuizen naar het tweede plan.