geschikt voor studie?

Langzamerhand komen er steeds meer readers.. nu net zag ik een review van een reader van Foxit ( http://www.totalereaders.com/news/ ). Dat gaat de keuze alleen maar moeilijker maken. Ik wil van mijn vakantiegeld een goede reader kopen, die ik voornamelijk voor mijn studie zal gebruiken. Hieruit volgen echter twee vragen, die niet goed beantwoord worden in de gebruikelijke overzichten van readers.

Hoe zit het nl. met paginering? Als ik in een studieboek een verwijzing zie naar een ander boek, met paginanummer, wil ik dat natuurlijk kunnen opzoeken. Reflow maakt pagina-verwijzingen echter onbruikbaar, tenminste, zo lijkt het. Of blijft de originele paginering toegankelijk? Natuurlijk zal dat zo zijn wanneer je een boek bekijkt op originele grootte, maar vaak zal dat onleesbaar zijn, en ben je een boek aan het lezen met een groter font, en dus een andere paginering. Ik weet niet hoe lang herpaginering duurt, maar als ik bij elke verwijzing eerst terug moet naar de originele paginering, dan naar de juiste pagina moet, dan moet inzoomen om te lezen, dan weer uitzoomen, weer herpagineren, weer terug naar mijn punt in de tekst… dat is allemaal nogal gebruikersonvriendelijk. Zijn er ereaders die hierop inspelen? Door bijvoorbeeld bij reflow een lijst bij te houden van oude paginanummers,bijv. zo: origineel pagina 250 = reflow-pagina 500-504, zodat je via een ‘go to original page’ gewoon bij pagina 500 uit kunt komen? Dat zou erg handig zijn..

Verder is de weergave van voetnoten bij ebooks nogal eens een probleem – heb ik horen zeggen. Klopt dit? Zijn ze gewoon vaak afwezig in een ebook, of zijn ze moeilijk weer te geven op een reader?

Ik las in een andere thread dat je wiki’s om kunt zetten naar pdf – dat zou erg mooi zijn, zo zou ik mijn aantekeningen als ebook bij me kunnen hebben – erg fijn.

Natuurlijk is de optie om te highlighten (of te onderstrepen) ook ideaal bij studie. Daar heb je in principe geen touchscreen voor nodig – toch zie ik de mogelijkheid nauwelijks geboden worden.

Ik wacht met mijn aanschaf nog even tot de bebook 2 uitkomt, denk ik.