Google introduceert audioboeken in Google Play Books

0
google play books audiobooks

Google is gestart met het aanbieden van audioboeken in de Google Play Store en in de app Google Play Books. Naast films, muziek en e-books kun je daar nu dus ook luisterboeken aanschaffen en beluisteren.

De audioboeken zijn beschikbaar in 45 landen en in 9 talen. Google benadrukt dat het niet gaat om een abonnementsdienst, maar om audiobooks die gewoon los te koop zijn. De titels zijn zijn beschikbaar voor Android, iOS en via de website van Google Play Books. Vanwege de lancering zijn er verschillende aanbiedingen en je kunt een gratis voorproefje van elk audioboek beluisteren.

Je kunt de boeken onder meer luisteren via Google Assistant en smart speakers, als je apparaat tenminste is ingesteld op het Engels. Met het commando “Ok Google, read my book” kun je handsfree je boek laten voorlezen. Ook kun je op deze manier een slaaptimer instellen, je zegt dan: “Ok Google, stop playing in 20 minutes”. Ook is het mogelijk te synchroniseren tussen verschillende apparaten.

Via Google Play Family, de feature waarmee je apps en andere content met anderen kunt delen, kun je ook luisterboeken delen met de leden in je groep.

Audioboeken zijn een explosief groeiende markt. De groei van audioboeken is in de VS nog steeds in volle gang, zowel qua aantal qua omzet als qua luisteraars. De laatste jaren nam de verkoop in de VS steeds met ongeveer 20% per jaar toe. Amazon had al Audible, ook de leesdienst Scribd biedt audioboeken aan en ook Apple iBooks had al audioboeken in het assortiment. Het lijkt dus een logische stap van Google om ook de luisterboekenmarkt in te stappen.

Vorig artikelCB: E-bookafzet groeit minder hard
Volgend artikelE-readers bij de MediaMarkt in de aanbieding met actie ‘Btw, weg ermee’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in