Gratis e-book: ‘Spoo pee doo’ van Dimitri Verhulst

7
spoo-pee-doo-dimitri-verhulst-gratis

Helaas is Spoo pee doo niet meer gratis te downloaden.

Zijn laatste boek Het leven gezien van beneden verscheen nog geen twee weken geleden, maar nu al komt de Belgische topauteur Dimitri Verhulst met een nieuwe spraakmakende roman: Spoo pee doo. De auteur zorgt daarbij samen met zijn uitgeverij Atlas Contact voor een primeur: het e-book en audioboek zijn drie weken lang gratis te downloaden.

Spoo pee doo gaat over de terroristische aanslagen en de angst en onverschilligheid in Europa die daarop volgden. In het boek beschrijft Dimitri Verhulst een lange kroegnacht vol drank en drugs in een Vlaamse stad. Tijdens deze nacht ziet de hoofdpersoon Vannolle op tv dat er een aanslag plaatsvindt op Schiphol.

De auteur, bekend van titels als Godverdomse dagen op een godverdomse bol, De helaasheid der dingen en Problemski Hotel, begon aan de roman na de aanslagen in Parijs en leverde het manuscript vier weken geleden af. Voor zijn uitgever Atlas Contact kwam het boek als een verrassing, maar meteen werd besloten de roman zo snel mogelijk te publiceren. Om zoveel mogelijk mensen in korte tijd te bereiken wordt het boek via Wetransfer gedurende drie weken gratis aangeboden als e-book in vier talen en als audioboek.

Wetransfer zou het boek ook promoten, maar zag daar vanwege ‘diverse grove en expliciete passages’ toch vanaf. De internetdienst, met 100 miljoen gebruikers in 180 landen, is van mening dat het boek niet aansluit bij haar redactionele beleid en wil niemand voor het hoofd stoten.

Download het boek Spoo pee doo hier.

 

 

 

 

Vorig artikelKinderboekenweek van start
Volgend artikelNieuwe leescommunity: GelezenOnline

7 REACTIES

  1. Dank je Jolene. Blijkbaar ziet Dimitri Verhulst – afgezien van dit ene boek dat mikt op een wijde verspreiding – het e-book op zich als ‘lanceringsdingetje’, een soort voorpublicatie. Hij gaat er van uit dat mensen een stukje digitaal zullen lezen om vervolgens, als het hen bevalt het echte boek in de boekhandel te gaan kopen. (D.S. 6 oktober, 4)

  2. Tja dat zou goed kunnen. Toch vind ik het wel een originele en gewaagde actie van de auteur en uitgever. Ik ben benieuwd of dit idee navolging gaat krijgen!

    • Dimitri Verhulst en uitgeverij Contact zijn niet aan hun proefstuk toe. Godverdomse dagen op een godverdomse bol werd destijds gratis bij het weekblad Humo aangeboden als promostunt.

    • Kun je het zipbestand niet downloaden naar een compiter, uitpakken en bewaren? Als je het boek daarna naar de iPad mailt en opent in iBooks kun je Spoo pee doo op de iPad lezen. Bij mij werkt dit perfect.

  3. Zonder problemen zelfs. Ik heb voorlopig enkel de Nederlandse versie van het boek uitgepakt en naar de tablet gemaild naar aanleiding van de vraag van Jolanda. Het bestand staat klaar om via Calibre op de reader gezet te worden. Laat weten als het je niet lukt. Het epub bestand staat hier op de computer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in