Gratis e-books lezen: de VakantieBieb is weer geopend

15
gratis ebooks vakantiebieb-2020

De VakantieBieb is weer open! Elk jaar selecteert de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met de bibliotheken tientallen e-books voor kinderen en volwassenen. Deze kun je vanaf 1 juli tot en met 31 augustus gratis lezen in de VakantieBieb-app, ook als je geen bibliotheeklid bent. Vanaf dit jaar zitten er ook luisterboeken bij.

De VakantieBieb is een succesvol initiatief van de bibliotheken die het lezen in de zomervakantie willen stimuleren. Als kinderen in de zomervakantie weinig of niet lezen vallen zij 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. De jeugdtitels zijn er in verschillende categorieën voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. In de app vind je onder meer titels van Paul van Loon, Janneke Schotveld, Tosca Menten, Jacques Vriens, Jenny Han, Annette Mierswa en Mel Wallis de Vries. Hier vind je een lijst van alle e-books en luisterboeken voor kinderen en jongeren.

In de selectie voor volwassenen staan onder meer Versplinterd van Karen Slaughter, Otmars zonen van Peter Buwalda, Duingras van Jackie van Laren en 21 zomers en andere verhalen van Chantal van Gastel. Hier vind je een lijst van alle e-books en luisterboeken voor volwassenen.

De app is geschikt voor tablets en smartphones met iOS of Android. Had je de app al eerder gedownload, dan moet je hem even updaten om de nieuwe titels binnen te halen. De titels kunnen tot en met 31 augustus gedownload worden, daarna verdwijnen ze vanzelf uit de app en is het wachten weer op volgend jaar.

Lezen in het buitenland
Je kunt de boeken uit de VakantieBieb ook in het buitenland lezen en downloaden. Voor het downloaden van de boeken heb je internet nodig, daarna staan ze op je boekenplank en kun je ze ook offline lezen.

15 REACTIES

 1. Helaas ik kan vrijdag 3 juli nog steeds de app niet downloaden. Elk jaar een uitdaging, want zelden de 1e juli dat het werkt, maar 3 dagen later?

 2. Hallo ik krijg de app nog stees niet open. Vorig jaar kon ik me we aanloggen (ik woon in Belgie) maar dit jaar ????

  • Helaas is de app inderdaad voor Androidgebruikers nog steeds niet beschikbaar. Hopelijk wordt dit z.s.m. opgelost.

 3. Hallo, ik krijg de app niet open, ik kom uit België en geniet met veel leesplezier van jullie aanbod op vakantie.

  • Helaas is de app inderdaad voor Androidgebruikers nog steeds niet beschikbaar. Hopelijk wordt dit z.s.m. opgelost.

 4. Eigenlijk zou het niet meer dan eerlijk zijn dat Android gebruikers dan ook langer gebruik mogen maken van de app, nu is het 4 juli en kan er nog niet in…

  • Je hebt helemaal gelijk Luna. Hopelijk wordt dit z.s.m. opgelost zodat ook Androidgebruikers van de boeken kunnen genieten.

 5. Is er al iets bekend over een datum wanneer de app beschikbaar is? Ieder jaar was ik al druk aan het lezen en nu kijk ik elke dag meerdere keren naar mijn mail maar nog steeds niets. Waarom gaat het dit jaar verkeerd met Android?

  • Op de website van de VakantieBieb staat dat het wachten is op goedkeuring van Google voordat de app in de appstore komt. Dit duurt langer dan verwacht. Heel erg jammer maar helaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in