Gratis e-books lezen: de VakantieBieb is weer geopend

2

De VakantieBieb is weer open! Elk jaar selecteert de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met de bibliotheken ruim 60 e-books voor kinderen en volwassenen. Deze kun je vanaf 1 juli tot en met 31 augustus gratis lezen in de VakantieBieb-app. 

De VakantieBieb is een succesvol initiatief van de bibliotheken die het lezen in de zomervakantie willen stimuleren. Als kinderen in de zomervakantie weinig of niet lezen vallen zij 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. De jeugdtitels zijn er in verschillende categorieën voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. In de app vind je onder meer Het geheim van de blote vakantie van Marjon Hoffmann, Hockeyhobbel en kunstgrasknieën van Barbara Scholten en Escape room van Maren Stoffels.

In de selectie voor volwassenen staan onder meer Jetset van Marion Pauw, Kolja van Arthur Japin, de thrillers Ibiza, de erfenis van Kiki van Dijk, Uitverkoren van Linda Jansma en Hoofdzaak van Mariska Overman, de bestseller De tolk van Java van Afred Birney en Don’t give a f*ck van Sarah Knight.

De app is geschikt voor tablets en smartphones met iOS of Android. Had je de app al eerder gedownload, dan moet je hem even updaten om de nieuwe titels binnen te halen. De titels kunnen tot en met 31 augustus gedownload worden, daarna verdwijnen ze vanzelf uit de app en is het wachten weer op volgend jaar.

Je kunt de boeken uit de VakantieBieb ook in het buitenland lezen en downloaden. Voor het downloaden van de boeken heb je internet nodig, daarna staan ze op je boekenplank en kun je ze ook offline lezen

Het de zesde keer dat de VakantieBieb open gaat. Via de app kunnen ook niet-bibliotheekleden in de zomermaanden gratis e-books lezen. In 2017 werd de app 148.400 keer geactiveerd en werden er ruim 2,2 miljoen e-books gedownload, waarvan de helft kinderboeken.

Vorig artikelAmazon ondersteunt nu Arabische e-books op Kindle en in apps
Volgend artikelZomers voordeel met Vakantielezen: 20 e-bookbestsellers tijdelijk €7,99 per stuk

2 REACTIES

    • Dat gaat helaas niet. Je kunt de boeken lezen via de app op smarphone of tablet. Als je een Android e-reader hebt (zoals een Icarus), kun je de app wel op dat apparaat gebruiken en zo de boeken lezen, maar je kunt de boeken niet downloaden en op een ander apparaat zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in