Gratis e-books lezen met de VakantieBieb

0
VAKANTIEBIEB-2017

De VakantieBieb is weer open! Elk jaar selecteert de Koninklijke Bibliotheek in samen met de bibliotheken ruim 60 e-books voor kinderen en volwassenen. Deze kun je t/m 31 augustus gratis lezen in de VakantieBieb-app. De kinder- en jeugdboeken zijn vanaf vandaag beschikbaar, vanaf 1 juli komen daar de titels voor volwassenen bij. 

De VakantieBieb is een succesvol initiatief van de bibliotheken die het lezen in de zomervakantie willen stimuleren. Als kinderen in de zomervakantie weinig of niet lezen vallen zij 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. De jeugdtitels zijn er voor de leeftijdscategorieën 6 tot 9 jaar, 9 tot 12 jaar en 12 tot 18 jaar. In de app vind je onder meer Hoe overleef ik mijn vakantie van Francine van Oomen, Mees Kees op kamp en Klem! van Mirjam Oldenhave, Nooit de buren bijten en Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon en Verdacht van Carry Slee.

In de selectie voor volwassenen staan onder meer Portret van een vrouw van Jojo Moyes, Dagen van schaamte van Lieneke Dijkzeul, Duivelspact van Loes den Hollander, Ik Zlatan van Zlatan Ibrahimović & David Lagercrantz en Hittegolf van Suzanne Vermeer.

De app is geschikt voor tablets en smartphones met iOS of Android. Had je de app al eerder gedownload, dan moet je hem even updaten om de nieuwe titels binnen te halen.  Zowel de jeugdtitels als de boeken voor volwassenen kunnen tot en met 31 augustus gedownload worden, daarna verdwijnen ze vanzelf uit de app.

Je kunt de boeken uit de VakantieBieb ook in het buitenland lezen en downloaden. Voor het downloaden van de boeken heb je internet nodig, daarna staan ze op je boekenplank en kun je ze ook offline lezen.

 

Vorig artikelNederlandse boeken en e-books in de lift
Volgend artikelNieuwe cookiewet probleem voor digitale journalistiek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in