Gratis e-books lezen: VakantieBieb ook deze zomer weer geopend

0
vakantiebieb 2019

Ook dit jaar biedt de VakantieBieb weer een selectie e-books aan die in de zomermaanden voor iedereen gratis beschikbaar is, ook als je geen bibliotheeklid bent.

De VakantieBieb is een succesvol initiatief van de bibliotheken die het lezen in de zomervakantie willen stimuleren. Elk jaar stelt de Koninklijke Bibliotheek in samenwerking met de bibliotheken een selectie samen met e-books voor kinderen en volwassenen. Deze kun je gedurende de zomer gratis lezen in de VakantieBieb-app.

De Koninklijke Bibliotheek kiest er dit jaar bewust voor om scholen actief bij de VakantieBieb te betrekken. Deze zomer gaat de VakantieBieb voor kinderen daarom al open op 1 juni, net als twee jaar geleden. Op 1 juli komen daar de titels voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit weer op 31 augustus. Vorig jaar waren zowel de kinderboeken als de titels voor volwassenen te downloaden vanaf 1 juli. De titels zijn nog niet bekend.

Het wordt alweer de zevende editie van de VakantieBieb. In 2018 werden er via de VakantieBieb ruim 1,7 miljoen e-books gedownload.

VakantieLuisteren
Ook de LuisterBieb doet dit jaar weer mee met de campagne. Via de LuisterBieb-app kunnen zowel leden en niet-leden in de zomermaanden gratis naar een selectie van 10 tot 15 audioboeken luisteren. De Koninklijke Bibliotheek werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe app, waar zowel e-books als luisterboeken in te vinden zijn. Deze moet in 2020 klaar zijn.

Vorig artikelE-books lezen heeft positieve invloed op leesgedrag
Volgend artikelBelgië past btw op digitale publicaties aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in