Gratis ebooks lezen: op 1 juni gaat de VakantieBieb weer open

0

Op zaterdag 1 juni gaat de VakantieBieb weer open voor de jeugd! Vanaf dan vind je in de VakantieBieb-app weer een mooie selectie met gratis e-books voor kinderen in alle leeftijden. Op 1 juli komen daar ook de boeken voor volwassenen bij. 

Met de VakantieBieb-app krijg je in de zomermaanden gratis toegang tot 50 e-books voor kinderen en volwassenen. Het mooie is dat je de e-books ook kunt lezen als je geen bibliotheeklid bent. Het enige wat je hoeft te doen is de app downloaden. De boeken blijven tot 31 augustus beschikbaar, daarna sluit de VakantieBieb haar deuren weer.

De VakantieBieb is een dienst van de Koninklijke Bibliotheek (KB) en wordt aangeboden namens alle lokale bibliotheken. Met het initiatief willen de bibliotheken kinderen stimuleren om ook in de zomervakantie te lezen, zodat hun leesniveau op peil blijft. In de collectie kinder- en jeugdboeken in de app vind je titels van onder meer Paul van Loon, Tonke Dragt, Vivian den Hollander, Marjon Hoffman, Carry Slee, Harmen van Straaten.

In de selectie voor volwassenen vind je onder meer Rico van Leon Verdonschot, Zomervacht van Jaap Robben, en Verleiding – De Royals 1 van Erin Watt.

De app is geschikt voor tablets en smartphones met iOS of Android. Had je de app al eerder gedownload, dan moet je hem even updaten om de nieuwe titels binnen te halen. Je kunt de boeken uit de VakantieBieb ook in het buitenland lezen en downloaden. Voor het downloaden van de boeken heb je internet nodig, daarna staan ze op je boekenplank en kun je ze ook offline lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in