Gratis iBook: De begraafplaats van Praag – Umberto Eco

Vrijdag 22 en zaterdag 23 juni 2012 kun je gratis het ebook ‘De begraafplaats van Praag’ van Umberto Eco downloaden via de iBookstore.

In Umberto Eco’s De begraafplaats van Praag kruipen we in het hoofd van een slecht mens. Een door en door verrot, slecht mens. Simonini is een beroeps intrigant, een sjacheraar, een antisemiet. Vervalsen kan hij als de beste. Eerst onschuldig, wat testamentjes links en rechts, maar als de overheid zijn belangrijkste klant wordt, gaat Simonini Joden belasteren. Er volgt een moeras van verwikkelingen die het tempo er soms wat uithalen, maar De begraafplaats van Praag houdt je tot de allerlaatste bladzijde in zijn greep. Spannend is het zeker, maar niet als in een traditioneel speurplot.

Met dit boek heeft Eco een bij vlagen geniale roman afgeleverd, zo recenseerde VN al eerder in 2011. ‘Geestig, vernuftig, prachtig van stijl, erudiet zoals we van hem gewend zijn. Maar dit keer zit er ook iets verontrustends in, iets wat raakt aan actuele kwesties. Het antisemitisme is terug, zeker, maar de verontrusting zit dieper.’ Dit is Eco’s beste tot nu toe.

Download het ebook [url=http://itunes.apple.com/nl/book/de-begraafplaats-van-praag/id497952052?mt=11]via de iBookstore[/url]