gratis op je PC : The New Oxford American Dictionary, Second Edition

Een [url=http://www.amazon.com/gp/feature.html/ref=ms_sbrspot_0?ie=UTF8&docId=1000426311&pf_rd_p=1279039682&pf_rd_s=center-36&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B003DZ1Y8Q&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1CEEMJFCFK7CMDC918YG]New Feature[/url] van de laatste versie (1.3.0) van [i]Kindle for PC[/i] is :
[quote]Use the built-in dictionary to seamlessly look up the definitions of English words without interrupting your reading.[/quote]
Het betreffende woordenboek is [i]The New Oxford American Dictionary, Second Edition[/i] (NOAD) , en het zou erg handig zijn als je dat woordenboek ook zelfstandig zou kunnen gebruiken .

Vandaar :
[b]Een methode om de NOAD als zelfstandig woordenboek te gebruiken :[/b]
1. open een willekeurig Kindle-boek in [i]Kindle for PC[/i] ;
2. rechtsklik op een wat langer woord (korte woordjes staan niet in de NOAD) ;
3. klik in het window dat nu verschijnt op [i]Full Definition[/i] ;
De NOAD wordt nu geopend als Kindle-boek .

Navigeren kan op verschillende manieren . Het makkelijkste is waarschijnlijk om rechtsboven bij [i]Search[/i] een woord in te typen .

[b]Waarschuwing :[/b]
In de [i]Windows Verkenner[/i] dubbelklikken op het azw-bestand dat de NOAD bevat, om zodoende [i]Kindle for PC[/i] op te starten , is [b][i]geen goed idee[/i][/b] !

Er verschijnt dan een informatie-window met de tekst :
[quote]The book could not be opened.
Please remove the book from your device and redownload it.[/quote]en het bestand met de NOAD wordt automatisch(!) van je PC verwijderd .

Zodra je de eerstvolgende keer rechtsklikt op een woord in een Kindle-boek , wordt de NOAD opnieuw gedownload . Het is dus geen ramp als het een keer gebeurt , maar het is wel zonde van de tijd .