gratis op je PC : The New Oxford American Dictionary, Second Edition

Een [url=http://www.amazon.com/gp/feature.html/ref=ms_sbrspot_0?ie=UTF8&docId=1000426311&pf_rd_p=1279039682&pf_rd_s=center-36&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B003DZ1Y8Q&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1CEEMJFCFK7CMDC918YG]New Feature[/url] van de laatste versie (1.3.0) van [i]Kindle for PC[/i] is :
[quote]Use the built-in dictionary to seamlessly look up the definitions of English words without interrupting your reading.[/quote]
Het betreffende woordenboek is [i]The New Oxford American Dictionary, Second Edition[/i] (NOAD) , en het zou erg handig zijn als je dat woordenboek ook zelfstandig zou kunnen gebruiken .

Vandaar :
[b]Een methode om de NOAD als zelfstandig woordenboek te gebruiken :[/b]
1. open een willekeurig Kindle-boek in [i]Kindle for PC[/i] ;
2. rechtsklik op een wat langer woord (korte woordjes staan niet in de NOAD) ;
3. klik in het window dat nu verschijnt op [i]Full Definition[/i] ;
De NOAD wordt nu geopend als Kindle-boek .

Navigeren kan op verschillende manieren . Het makkelijkste is waarschijnlijk om rechtsboven bij [i]Search[/i] een woord in te typen .

[b]Waarschuwing :[/b]
In de [i]Windows Verkenner[/i] dubbelklikken op het azw-bestand dat de NOAD bevat, om zodoende [i]Kindle for PC[/i] op te starten , is [b][i]geen goed idee[/i][/b] !

Er verschijnt dan een informatie-window met de tekst :
[quote]The book could not be opened.
Please remove the book from your device and redownload it.[/quote]en het bestand met de NOAD wordt automatisch(!) van je PC verwijderd .

Zodra je de eerstvolgende keer rechtsklikt op een woord in een Kindle-boek , wordt de NOAD opnieuw gedownload . Het is dus geen ramp als het een keer gebeurt , maar het is wel zonde van de tijd .


Let op: Dit is een bericht van het oude forum van eReaders.nl. Heb je hier een vraag over, of een andere vraag over digitaal lezen en ereaders? Stel hem dan op ons nieuwe forum!