Grunbergs ‘Goede mannen’ nu beschikbaar in nieuwe leesapp

0
goede mannen immer app

Arnon Grunbergs laatste roman Goede mannen is sinds kort te lezen in de nieuwe leesapp ‘Immer’. Deze app is beschikbaar voor iPhone en iPad en werd speciaal ontwikkeld om zo comfortabel en aandachtig mogelijk te kunnen lezen. 

De ontwikkelaar van de app is Niels ’t Hooft, die al jaren onderzoek doet naar digitaal lezen. De app biedt de tekst in kleine ‘porties’ tegelijk aan, zodat het makkelijker is om aandachtig te lezen. Ook wordt gewerkt met kleuren en houdt de app je voortgang bij, zowel per hoofdstuk als voor het hele boek.

Uit onderzoek is gebleken dat het bij digitaal lezen moeilijker is om de tekst te onthouden dan bij een fysiek boek. ‘Dit lijkt te komen door het gebrek aan een fysieke component; informatie heeft geen vaste plek maar kan overal op het scherm staan,’ zegt ’t Hooft. ‘Daarom zijn de porties in de Immer-app altijd hetzelfde en bakenen we de acht delen van Goede mannen af met kleuren, zodat de lezer hopelijk meer die fysieke sensatie heeft.’

De app is beschikbaar in de App Store voor iPhone en iPad. Het project is een samenwerking tussen Niels ’t Hooft en Singel Uitgeverijen en werd gesteund door het Nederlands Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. In de app is het eerste deel van Goede mannen gratis te lezen, het volledige boek is via de app tot en met 31 januari te koop voor de kortingsprijs van 10,99. In de app zijn ook 10 losse verhalen uit Grunbergs bundel Apocalyps te koop voor 1,09 per stuk.

Bron: BOEKblad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in