Hanlin V3 gaat EZ Reader heten in Amerika

0

De Hanlin V3 ebook reader wordt binnenkort in Amerika geïntroduceerd onder de naam EZ Reader. Het Amerikaanse bedrijf Astak presenteert de e-reader van Chinese makelij begin 2009 op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Astak heeft gekozen voor de Hanlin V3 vanwege de stabiliteit en betrouwbaarheid van het apparaat en het feit dat de Hanlin V3 een hele reeks bestandsformaten ondersteunt, waaronder Word, pdf, ePub en Mobipocket. Bovendien doet de Hanlin erg lang met één acculading en is de accu door de gebruiker zelf te verwisselen.

De EZ Reader zal in de V.S. de concurrentie aan moeten gaan met de Kindle van Amazon, die beschikt over de mogelijkheid om direct draadloos ebooks aan te schaffen. De grootste kritiek op de Kindle is dat deze alleen een eigen, door Amazon ontwikkeld ebook formaat ondersteunt. De EZ Reader biedt op dat blak veel meer keuzevrijheid. Beide e-readers beschikken over een 6″ eInk scherm.

Later in 2009 verwacht Astak een grote broer van de Hanlin V3 op de markt te kunnen brengen, een ebook reader met een 9,7″ scherm. Momenteel biedt alleen iRex Technologies een ebook reader aan met een dergelijk groot scherm, de DR 1000S.

De Hanlin V3 van Jinke Electronics wordt in Nederland verkocht onder de ‘eigen’ merknaam Hanlin V3 en ‘rebranded’ als de BeBook. Elders wordt de e-reader onder de naam LBook op de markt gebracht.

Vorig artikel‘Marktpartijen nog zoekende naar rol in eBook-markt’
Volgend artikelDuurste ebook ooit in prijs verlaagd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in