Harvard zet Kindle in voor verspreiding studiemateriaal

0

De Harvard Medical School (HMS) biedt haar studenten sinds kort de mogelijkheid om studiemateriaal draadloos te bezorgen op een Kindle ebook reader. De HMS is daarmee de eerste opleiding ter wereld die de Kindle inpast in een bestaande studieomgeving.

In de MyCourses studieomgeving van Harvard kan een student een koppeling aanmaken naar zijn Kindle account bij Amazon. Vervolgens kan elk Word of pdf document dat daar staat draadloos bezorgd worden op de Kindle. Daarvoor wordt wel een bedrag van 10 dollarcent per document gerekend; dit is het tarief dat Amazon in rekening brengt voor de bestandsconversie en het gebruik van het draadloze Sprint netwerk.

Initiatiefnemer John D. Halamka, CIO van Harvard Medical School, wil met de Kindle een milieuvriendelijk alternatief aanbieden voor de stapels papier die een student normaal gesproken toegezonden krijgt. Daarnaast kan er wellicht bespaard worden op de 50.000 dollar die jaarlijks aan printkosten gemaakt worden.

In Nederland zet de Open Universiteit een Hanlin V3 e-reader in om studiemateriaal te verspreiden onder studenten die op afstand studeren.

Vorig artikelCB wil met eBoekhuis ook digitale distributie gaan verzorgen
Volgend artikel‘Marktpartijen nog zoekende naar rol in eBook-markt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in